Η κλιματική αλλαγή απειλεί και το αβοκάντο;

Γράφει η Δήμητρα Δήμου.

Η ζήτηση για αβοκάντο έχει εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια, καθιστώντας το ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα παγκοσμίως. Με εκατομμύρια άνθρωποι να προσθέτουν αβοκάντο στην καθημερινή διατροφή τους, η παραγωγή του αντιμετωπίζει προκλήσεις.

Η κλιματική αλλαγή αποδεικνύεται κρίσιμη για τη βιωσιμότητα της καλλιέργειας αβοκάντο, καθώς το φρούτο αυτό είναι εξαιρετικά ευαίσθητο στις κλιματικές συνθήκες.

Μια μελέτη που διεξήχθη από τη φιλανθρωπική οργάνωση Christian Aid προειδοποιεί ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος μείωσης έως και 60% της παραγωγής αβοκάντο μέχρι τα μέσα του αιώνα λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Τα εδάφη ενδέχεται να γίνουν υπερβολικά ξηρά για την καλλιέργεια αβοκάντο, επιδεινώνει την κατάσταση περαιτέρω. Αυτή η πρόβλεψη αποτελεί σοβαρή προειδοποίηση για το μέλλον της παγκόσμιας παραγωγής αβοκάντο και υπογραμμίζει την ανάγκη για δράση προς την κατεύθυνση της βιώσιμης γεωργίας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Φωτό: unsplash.com

Share This Story

Food

You May Also Like