Γράφει η Ιωάννα Λαζάρου.
Άλλος ένας βανδαλισμός.. άλλη μια φθορά δημόσιας περιουσίας! Μπορεί αυτό το άγαλμα να είναι ευτελούς αξίας.. ωστόσο το πληρώσαμε όλοι και λογικά θα το ξαναπληρώσουμε επειδή ορισμένοι είχαν την φαεινή έμπνευση να ξεσπάσουν πάνω του!
Το αντικείμενο που τοποθετήθηκε στην παραλία της Χαλκίδας στο πλαίσιο του αποκριάτικου στολισμού της πόλης πιθανόν να αγοράστηκε φέτος.. καθόσον δεν νομίζω να το ξαναείδα. Λίγη σημασία έχει αυτό καθώς είτε φέτος ή παλιότερα.. από την ίδια τσέπη βγήκαν τα χρήματα. Λογικά ο δήμος θα το επιδιορθώσει ή θα το αντικαταστήσει.. Αυτό θα γίνει τραβώντας και πάλι χρήματα από τον δημοτικό κορβανά.. άρα από τους οβολούς μας!
Σαφώς ένας βανδαλισμός δεν έχει ως αίτιο το αν αρέσει ή όχι.. Για παράδειγμα.. προσωπικά βρήκα πολύ κακόγουστα αυτά τα αγάλματα. Δεν μπορεί να μας αρέσουν όλα.. Φυσικά το να καταστρέφεις.. το να «βανδαλίζεις».. πέραν από ποινικό αδίκημα αποτελεί και ηθικό παράπτωμα απέναντι σε όλους τους πολίτες που ενώ με δυσκολία τα βγάζουν πέρα.. εκείνοι συνεισφέρουν στον καλλωπισμό της πόλης και στη δημιουργία όμορφου κλίματος στις γιορτές!
Θα ρωτήσετε.. όλα τα παραπάνω τα αγνοούν εκείνοι που καταστρέφουν; Αν είναι η άγνοια.. δόξα λοιπόν στην άγνοια! Μην είναι η φτώχεια του πνεύματος.. δόξα και στη φτώχεια! Κι όπως λέει και μια παροιμία.. Ρημαδιό στο χειμαδιό.. ούτε γάλα ούτε αυγό!
Αρχική Φωτογραφία από αναρτήσεις ακολούθων στο facebook