Με πόσα χρήματα θα γιορτάσουμε την Τσικνοπέμπτη;

Γράφει η Δήμητρα Δήμου.

Με την Τσικνοπέμπτη του 2025 να πλησιάζει στις 20 Φεβρουαρίου, οι καταναλωτές αναζητούν τις καλύτερες τιμές σε νωπά κρέατα για να τιμήσουν το παραδοσιακό έθιμο σε αυλές, τζάκια και ταβέρνες.

Τιμές κρεάτων στην αγορά:

Αρνί και κατσίκι: περίπου 12,98 ευρώ το κιλό.
Μοσχαρίσια μπριζόλα από νεαρό ελληνικό μοσχάρι: 13,98 ευρώ το κιλό.
Χοιρινή πανσέτα: 6,98 ευρώ το κιλό.
Ολόκληρο κοτόπουλο: 3,48 ευρώ το κιλό.
Παϊδάκια κοτόπουλου: 4,98 ευρώ το κιλό.
Αυτές οι τιμές παραμένουν σταθερές σε σύγκριση με προηγούμενες περιόδους, παρά τις γενικότερες αυξήσεις στο κόστος ζωής.

Κόστος σε ταβέρνες και εστιατόρια:

Για όσους επιλέξουν να γιορτάσουν την Τσικνοπέμπτη εκτός σπιτιού, οι κρατήσεις σε ταβέρνες και εστιατόρια έχουν ήδη ξεπεράσει το 90%. Το κόστος ανά άτομο διαμορφώνεται ως εξής:

Ταβέρνα με ζωντανή μουσική: 50-60 ευρώ ανά άτομο.
Απλή ψησταριά: 30-40 ευρώ ανά άτομο.
Παρά την αυξανόμενη ακρίβεια, οι καταναλωτές δηλώνουν αποφασισμένοι να τηρήσουν το έθιμο, επενδύοντας στο γεύμα της Τσικνοπέμπτης.

Συνολικά, είτε επιλέξετε να ψήσετε στο σπίτι είτε να απολαύσετε το γεύμα σας σε κάποια ταβέρνα, η Τσικνοπέμπτη παραμένει μια αγαπημένη παράδοση που ενώνει οικογένειες και φίλους γύρω από το τραπέζι.

Φωτό: unsplash.com

Share This Story

Food

You May Also Like