Μοναδική πίτσα με βάση από πατάτα!

Γράφει η Δήμητρα Δήμου.

Αν λατρεύετε την πίτσα αλλά αποφεύγετε τη γλουτένη, αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σας! Η βάση από πατάτα είναι τραγανή εξωτερικά, μαλακή εσωτερικά και γεμάτη γεύση.

Υλικά (για 1 μεσαία πίτσα)
Για τη βάση:
3 μεγάλες πατάτες

1 αυγό

3 κ.σ. αλεύρι αμυγδάλου ή κορν φλάουρ

50 γρ. τριμμένο τυρί (π.χ. παρμεζάνα ή μοτσαρέλα)

1/2 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. πιπέρι

1/2 κ.γ. ρίγανη

1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου (προαιρετικά)

Για τη σάλτσα και την επικάλυψη:
4 κ.σ. σάλτσα ντομάτας

100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη

5-6 φέτες ντομάτα ή ντοματίνια κομμένα στη μέση

3-4 φέτες προσούτο ή γαλοπούλα

4-5 φύλλα βασιλικού

1 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Προετοιμασία της βάσης:

Ξεφλουδίζουμε και βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 15-20 λεπτά).

Τις στραγγίζουμε και τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι ή εργαλείο πουρέ.

Προσθέτουμε το αυγό, το αλεύρι αμυγδάλου, το τριμμένο τυρί, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και τη σκόνη σκόρδου.

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Ψήσιμο της βάσης:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C (αέρα).

Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και απλώνουμε τη ζύμη σχηματίζοντας έναν κύκλο πάχους περίπου 1 εκ.

Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να σφίξει και να ροδίσει ελαφρώς η βάση.

Προσθήκη επικάλυψης και τελικό ψήσιμο:

Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας πάνω στη βάση και προσθέτουμε τη μοτσαρέλα, τις ντομάτες και το προσούτο.

Ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.

Σερβίρισμα:

Προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.

Κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε την πιο τραγανή και νόστιμη πίτσα χωρίς γλουτένη!

Καλή απόλαυση!

Φωτό: Unsplash.com

Share This Story

Food

You May Also Like