Μοναδικό αρνάκι με μανέστρα και φρέσκες ντομάτες!

Γράφει η Δήμητρα Δήμου.

Σαν την ελληνική, παραδοσιακή κουζίνα, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο! Και δεν το λέω μόνον εγώ φίλες μου, στατιστικά έχει αποδειχθεί πως-όπως και να το κάνουμε-τα φαγητά με άρωμα Ελλάδας, μένουν χαραγμένα στη μνήμη όσων τα γεύονται, ανεξίτηλα! Πάμε να δούμε μια υπέροχη συνταγή την οποία και συστήνω ανεπιφύλακτα, ειδικά για το Κυριακάτικο τραπέζι:

Υλικά
500 γρ. μανέστρα ή μανεστράκι
1 1/2 κιλό αρνάκι ή κατσικάκι κομμένο σε μερίδες
1 κιλό ώριμες ντομάτες
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτές
2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια ξερά
6 σκελίδες ψιλοκομμένες σκόρδο
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο φρέσκο
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 φύλλο δάφνη
180 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

Εκτέλεση
Αφαιρείτε τις φλούδες και τους σπόρους από τις ντομάτες και τις τρίβετε σε χοντρό τρίφτη. Αλατοπιπερώνετε τις μερίδες του κρέατος.
Σοτάρετε σε μεγάλη κατσαρόλα το βούτυρο και το λάδι τα κρεμμύδια 2-3 και το σκόρδο, μέχρι να μαραθούν. Ρίχνετε τον πελτέ και το κρέας και το ροδίζετε και αυτό. Προσθέτετε τις ντομάτες, τη δάφνη, αλατοπίπερο και χλιαρό νερό και σιγομαγειρεύετε το αρνάκι 1 – 1/2 ώρα.
Αφαιρείτε το αρνάκι και το κρατάτε για λίγο στην άκρη. Ρίχνετε τη μανέστρα στη σάλτσα, προσθέτετε όσο νερό χρειάζεται και μαγειρεύετε για περίπου ένα τέταρτο ή όσο υποδεικνύει η συσκευασία των ζυμαρικών, ελέγχοντας πάντα αν χρειάζεται λίγο νερό ακόμη, καθώς το κριθαράκι τραβάει αρκετό.
Μόλις είναι έτοιμο, το κατεβάζετε από τη φωτιά. Σερβίρετε το αρνάκι με τη μανέστρα και μπόλικο, τριμμένο τυρί.
Καλή μας όρεξη και φυλάξτε και λίγο για μια δεύτερη μερίδα!

Φωτό: Olive magazine, emvolos, Gastronomos

Share This Story

Food

You May Also Like