Γράφει η Δήμητρα Δήμου.
Αν μη τι άλλο, οτιδήποτε σοκολατένιο που αλείφεται στο ψωμί, την φρυγανιά, πάνω σε μια φέτα κέικ, πάνω σε ένα κρουασάν αλλά κυρίως αυτό που μένει στα υπολείμματα στο κουτάλι ή το μαχαίρι, είναι απλά κολασμένο! Γι αυτό κι εγώ αποφάσισα να σας παρουσιάσω το απόλυτο σπιτικό άλειμμα φουντουκιού για να συνοδεύσει τα…. πάντα!
Υλικά
3 φλ. τσαγιού φουντούκια
1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1/2 κ. γλ. ελαιόλαδο
3 κ. σ. κακάο σε σκόνη χωρίς ζάχαρη
1 1/2 κ. σ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Τοποθετήστε τα φουντούκια σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να γίνουν σκόνη.
Προσθέστε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι.
Συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να αποκτήστε ένα ομοιόμορφο και ρευστό μείγμα.
Διατηρείται καλά σε θερμοκρασία δωματίου για εβδομάδες. Σχετικά με το τελευταίο, τις εβδομάδες δηλαδή, δεν θα έπαιρνα και όρκο…
