Νηστίσιμη πίτα με σπανάκι και πιπεριές χωρίς φύλλο

Γράφει η Δήμητρα Δήμου.

Μια πρόταση ιδανική για Σαρακοστή, vegan διατροφή ή ένα ελαφρύ, υγιεινό γεύμα που θα σας εντυπωσιάσει! Με λίγα υλικά, οικονομική και χωρίς κόπο, βάλτε μεράκι και όρεξη και… καλή μας απόλαυση!

Υλικά:
500 γρ. φρέσκο σπανάκι (ή κατεψυγμένο, αποψυγμένο)

2 κόκκινες πιπεριές (σε κυβάκια)

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

2 φρέσκα κρεμμυδάκια (προαιρετικά)

1 καρότο τριμμένο

1/3 φλ. ελαιόλαδο

1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης (ή απλό, αν δεν έχεις)

1/2 φλ. νερό

1/2 φλ. φυτικό γάλα (ή παραπάνω νερό)

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λίγο κύμινο (προαιρετικά)

Σουσάμι για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Σοτάρεις σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτεις το σπανάκι και το καρότο και ανακατεύεις μέχρι να «μαραθούν». Αλατοπιπερώνεις και ρίχνεις μυρωδικά της αρεσκείας σου.

Σε ένα μπολ, ανακατεύεις τα αλεύρια, το μπέικιν, το νερό και το φυτικό γάλα μέχρι να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός.

Ρίχνεις τα σοταρισμένα λαχανικά μέσα στο μείγμα και ανακατεύεις καλά.

Αλείφεις ένα ταψί με λίγο λάδι, ρίχνεις το μείγμα και ισιώνεις την επιφάνεια. Πασπαλίζεις με λίγο σουσάμι.

Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Απόλαυσε την πίτα ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου με μια πράσινη σαλάτα ή ντοματοσαλάτα! Ταιριάζει και ως κολατσιό για το γραφείο ή το σχολείο.

Φωτό: Unsplash.com

Share This Story

Food

You May Also Like