Γράφει η Δήμητρα Δήμου.
Τι να λέμε τώρα… Τι πιο όμορφο από τα μπέργκερ, τις μπριζόλες και τις τηγανητές πατατουλίτσες! Μερικές απλές συμβουλές μπορούν να κάνουν τη διαφορά στα πιάτα που αγαπάμε, κάνοντάς τα πιο γευστικά. Ας δούμε πώς μπορούμε να απογειώσουμε τρία κλασικά αγαπημένα!
Για την μπριζόλα
Ποτέ μην ψήνεις την μπριζόλα απευθείας από το ψυγείο. Το κρέας πρέπει να παραμείνει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 45-60 λεπτά πριν το ψήσιμο. Αυτό βοηθά στην ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας, αποφεύγοντας την ενοχλητική λαστιχένια υφή.

Αν ψήνεις για δύο άτομα, αντί για δύο ξεχωριστές μπριζόλες, δοκίμασε μια μεγαλύτερη και πιο παχιά μπριζόλα. Το πάχος της βοηθάει να ψηθεί καλύτερα, εξασφαλίζοντας μια τρυφερή, ζουμερή υφή στο κέντρο. Μη διστάσεις να επιλέξεις ελαφρώς σιτεμένο κρέας – μπορεί να φαίνεται πιο σκούρο, αλλά η γεύση και η υφή του είναι συνήθως πολύ καλύτερη από του φρέσκου.
Για το μπέργκερ
Το μυστικό για ένα νόστιμο μπέργκερ είναι ο κιμάς. Μην περιορίζεσαι μόνο στο μοσχαρίσιο κρέας. Δοκίμασε να φτιάξεις ένα μείγμα μοσχαρίσιου και χοιρινού κιμά, ή πειραματίσου με διαφορετικά κομμάτια μοσχαριού, όπως η σπάλα ή ο σβέρκος. Αυτό το μείγμα εξασφαλίζει την ιδανική αναλογία κρέατος και λίπους για ζουμερά μπιφτέκια.

Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, πρόσθεσε τα ίδια μπαχαρικά που θα έβαζες και σε μια μπριζόλα. Αυτό θα δώσει στο μπιφτέκι σου πιο πλούσια γεύση, κάνοντάς το πιο ενδιαφέρον και γεμάτο.
Για τις τηγανητές πατάτες
Αν θέλεις τέλειες τηγανητές πατάτες, πρέπει να κάνεις θυσίες. Το ελαιόλαδο, αν και υγιεινό, δεν δίνει την καλύτερη υφή στις πατάτες. Χρησιμοποίησε ηλιέλαιο για πιο τραγανό αποτέλεσμα. Για ακόμη πιο αμαρτωλή γεύση, δοκίμασε να τις τηγανίσεις σε βόειο λίπος. Αυτό θα προσθέσει μια μοναδική, πλούσια γεύση στις πατάτες, που θα είναι τραγανές εξωτερικά και μαλακές εσωτερικά.

Όταν τις βγάλεις από το τηγάνι, ρίξε τους χοντρό αλάτι όσο είναι ακόμα ζεστές. Το χοντρό αλάτι αναδεικνύει τη γεύση και προσφέρει την απόλυτη εμπειρία σε κάθε μπουκιά.
Με αυτές τις απλές συμβουλές, τα μπέργκερ, οι μπριζόλες και οι τηγανητές πατάτες σου θα αποκτήσουν επαγγελματική νοστιμιά!
Φωτό: unsplash.com