Ποια είναι τα οφέλη για τον οργανισμό από τα αμύγδαλα;

Γράφει η Δήμητρα Δήμου.

Ένεκα των ημερών-και όχι γιατί είμαι λιχούδα- αναρωτήθηκα το αμύγδαλο που είδα πάνω στα μελομακάρονα, αν έχει και τι οφέλη για τον οργανισμό μας. Όπως ενημερώθηκα, τα αμύγδαλα, τα σκέτα και όχι εκείνα τα σιροπιαστά με αγνό μέλι επάνω σε μυρωδάτη από κανέλα και γαρύφαλλο ζύμη, είναι ένα θρεπτικό και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της υγείας. Ορισμένα από τα οφέλη για τον οργανισμό περιλαμβάνουν τα εξής:

Περιέχουν μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, όπως το λινολεϊκό οξύ, τα οποία είναι ωφέλιμα για την υγεία της καρδιάς. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και διατροφικές ίνες, που συμβάλλουν στην αίσθηση κορεσμού και τη σταθεροποίηση της σάκχαρης στο αίμα.

Τα αμύγδαλα περιέχουν αντιοξειδωτικά, όπως το βιταμίνη Ε, που μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των κυττάρων από την οξείδωση ενώ είναι πηγή ασβεστίου και μαγνησίου, τα οποία είναι σημαντικά για την υγεία των οστών.

Το σημαντικότερο ίσως όλων είναι πως τα αμύγδαλα είναι νόστιμα και προσφέρουν μια εύκολη επιλογή ως σνακ ή συστατικό για πολλά φαγητά.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να τα καταναλώνουμε με μέτρο, καθώς είναι πλούσια σε θερμίδες. Επίσης, οι άνθρωποι που έχουν αλλεργία στα καρύδια πρέπει να είναι προσεκτικοί, διότι τα αμύγδαλα ανήκουν στην ίδια οικογένεια.

 

Φωτό: Tetiana Bykovets, Marcia Cripps, dhanya purohit, Marcos Paulo Prado (unsplash.com)

You May Also Like