Ποιο είναι το πιο δημοφιλές ψάρι στην ελληνική κουζίνα;

Γράφει η Δήμητρα Δήμου.

Τα ψάρια και τα θαλασσινά είναι οι πρωταγωνιστές του καλοκαιριού, και η εικόνα μιας ταβέρνας δίπλα στο κύμα, συνοδευόμενη από ούζο, είναι ατελής χωρίς το κατάλληλο ψάρι. Παρά τις πολλές επιλογές, το Taste Atlas έχει καταρτίσει μια λίστα με τα οκτώ κορυφαία ψάρια και θαλασσινά στην Ελλάδα, στην κορυφή της οποίας βρίσκεται το μπαρμπούνι.

Αυτό το κοκκινωπό ψάρι είναι ιδιαίτερα αγαπητό στην ελληνική κουζίνα, συνήθως τηγανητό, αλλά και ψητό στο φούρνο, καθώς και σε συνταγές με ζυμαρικά.

Το μπαρμπούνι έχει τρυφερή και νόστιμη σάρκα, ενώ μια παραλλαγή του είναι η κουτσομούρα (Mullus barbatus), η οποία είναι πιο ανοιχτόχρωμη και έχει πιο κοφτό σχήμα ρύγχους.

Πριν το αγοράσετε, βεβαιωθείτε ότι έχει καθαρό δέρμα χωρίς ατέλειες και έντονο χρώμα.

Άλλα ψάρια και θαλασσινά της λίστας περιλαμβάνουν τον τόνο Αλοννήσου, τη σουπιά, τον ξιφία, τον αχινό, τον αστακό, το αυγοτάραχο Μεσολογγίου και τα σαφρίδια. Φυσικά, λείπουν πολλά δημοφιλή ψάρια της ελληνικής κουζίνας, όπως ο γαύρος, η γλώσσα, ο κολιός, ο μπακαλιάρος, το φαγκρί, το λαβράκι, το λιθρίνι και άλλα πολλά, που δεν χωρούν σε μόλις οκτώ θέσεις.

Φωτό: unsplash.com

Share This Story

Food

You May Also Like