Γράφει η Πέννυ Αδάμου.
Αυτές τις μέρες πέρασα και εγώ την ιωσούλα μου και όχι τόσο καλά.
Ήμουν σε μια κατάσταση που έπρεπε να δουλέψω αλλά ταυτόχρονα δεν είχα και ενέργεια το χειρότερο όλων ήταν ότι δεν μπορούσα να πάρω ενέργεια αφού δεν είχα όρεξη να φάω.

Κάπως έτσι ανακάλυψα το ρυζόγαλο.
Μπορεί να μην το έφτιαξα εγώ αλλά είδα τη συνταγή και σας τη δίνω με αγάπη, αφού εγώ το ευχαριστήθηκα πραγματικά καθώς ήταν σπιτικό, με αγνά υλικά και φυσικά φτιαγμένο με αγάπη!
Υλικά:

1 φλιτζάνι ρύζι (κατά προτίμηση γλασέ ή ρύζι για ρυζόγαλο)
1 λίτρο γάλα (μπορείς να χρησιμοποιήσεις φρέσκο ή εβαπορέ)
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια (ή 1 φακελάκι βανιλίνη)
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ (προαιρετικά, για πιο παχύρευστη υφή)
Εκτέλεση :
Βάλε το ρύζι σε μια κατσαρόλα με 2 φλιτζάνια νερό και βράσε το για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Αν χρειαστεί, πρόσθεσε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του βρασμού.
Μόλις το ρύζι μαλακώσει, πρόσθεσε το γάλα και άφησέ το να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει.
Όταν το ρύζι έχει απορροφήσει μέρος του γάλακτος και έχει αρχίσει να μαλακώνει περισσότερο, πρόσθεσε τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακάτεψε καλά.
Αφήνεις το ρυζόγαλο να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρει τη χαρακτηριστική κρεμώδη υφή του. Αν θέλεις πιο πυκνό ρυζόγαλο, μπορείς να προσθέσεις 1 κουταλιά κορν φλάουερ που έχεις διαλύσει σε λίγο γάλα.
Όταν είναι έτοιμο, άφησέ το να κρυώσει ελαφρώς και πρόσθεσε τη βανίλια.
Σέρβιρε το ρυζόγαλο ζεστό ή κρύο, πασπαλισμένο με κανέλα αν το επιθυμείς.
Είσαι έτοιμη να απολαύσεις!!