Πώς νιώθουν οι φοιτητές που “εγκλωβίστηκαν” λόγω lockdown;

Μέρες τώρα σκεφτόμουν πόσο δύσκολη μπορεί να είναι για τους φοιτητές αυτή η περίοδος.

Διαβάζεις όλα σου τα χρόνια για να ζήσεις μια ανέμελη φοιτητική ζωή, με τα διαβάσματά της, αλλά και τη διασκέδασή της και ξαφνικά ένα lockdown σε κρατά σπίτι σου.

Δεν έμενε λοιπόν από το να ρωτήσω αυτούς τους ίδιους, για να μου πουν πόσο δύσκολο ή βολικό τους είναι και τι περιμένουν από δω και μπρος.

Ήρθαν όλοι τους καμαρωτοί και μόλις τους έκανα την ερώτηση, άλλαξε όλη τους η όψη. Όπως για όλους εμάς, έτσι και για εκείνους, άλλαξε ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής τους.

Λ.Π. φοιτήτρια ιστορικού-αρχαιολογικού, πρώτο έτος:

Εγώ μπήκα στο Πανεπιστήμιο το Σεπτέμβρη. Πήγα στην πόλη που πέρασα, βρήκα σπίτι με τους γονείς μου, αγόρασα έπιπλα, έβαλα ίντερνετ και βγήκα να γνωρίσω νέο κόσμο για να συντονιστώ στην πόλη.

Μόλις ξεκίνησα να κάνω τις πρώτες παρέες και πριν καλά καλά “δέσουμε” ήρθε το lockdown. Το πήρα πολύ στραβά, γιατί είχα μπει σε ένα πρόγραμμα και δεν ήξερα πόσο εύκολη θα είναι η επιστροφή μου. Μάζεψα τα πράγματά μου και γύρισα στους γονείς μου. Κράτησα το σπίτι, τα έπιπλα και το ίντερνετ (γέλια) αλλά δεν έχω επικοινωνία με κάποιο από τα παιδιά που γνώρισα, άρα η επιστροφή μου πίσω θα είναι σαν να ξεκινάω από το μηδέν.

Ι.Κ. φοιτητής ηλεκτρολογίας, τρίτο έτος:

Νομίζω το lockdown με βρήκε στην καλύτερη φάση μου της φοιτητικής ζωής. Είχα γνωρίσει φίλους, είχα κάνει παρέα και είχα μια ωραία καθημερινότητα που περιλάμβανε μάθημα, καφέ, ποτό και αντίστροφα. Όταν ξεκίνησαν οι σχολές τον Σεπτέμβρη, λέγαμε μεταξύ μας ότι μπορεί να ξανακλείσει και να ζήσουμε τα ανοιξιάτικα της καραντίνας. Δυστυχώς έγινε και έτσι η παρέα σκορπίστηκε ανά την Ελλάδα. Τώρα μιλάμε με βιντεοκλήσεις και βγαίνω βόλτες με το 6 (γέλια). Ευτυχώς έχουν επιστρέψει στην πόλη οι παλιοί συμμαθητές και ξεχνάω τον πόνο μου.

Μ.Γ. φοιτητής ψυχολογίας, δεύτερο έτος:

Τις πρώτες μέρες που γύρισα γιατί ξεκίνησε η απαγόρευση, είχα πάρα πάρα πάρα πολλά νεύρα. Άφησα πίσω μου ότι είχα προσπαθήσει να φτιάξω, τους φίλους που κράτησα (παρά την περσινή καραντίνα) και προσπάθησα να το διαχειριστώ. Ευτυχώς έχω παρέα από το σχολείο που περνάω καλά, αλλά ξέρεις όταν είσαι φοιτητής, είναι αλλιώς η ζωή σου εκεί. Ελπίζω να τελειώνει γρήγορα, γιατί όλοι μας θέλουμε να επιστρέψουμε.

Κάτια Καραχάλιου

You May Also Like