Σπιτική μαρμελάδα μήλου, μούρλια!

Γράφει η Δήμητρα Δήμου.

Η σπιτική μαρμελάδα μήλου είναι ο απόλυτος τρόπος να γεμίσετε το πρωινό σας τραπέζι με αρώματα και ζεστασιά! Φτιαγμένη με φρέσκα, ζουμερά μήλα, λίγη ζάχαρη και μια πρέζα μπαχαρικών, αυτή η μαρμελάδα συνδυάζει την απλότητα της φύσης με τη γλυκιά γεύση που λαχταράμε.

Αποτελεί όχι μόνο έναν εξαιρετικό τρόπο να αξιοποιήσετε φρούτα της εποχής, αλλά και μια πιο υγιεινή και αυθεντική επιλογή για το ψωμί, τις κρέπες ή το γιαούρτι σας. Μπορείτε να προσαρμόσετε τη συνταγή στις προτιμήσεις σας, δημιουργώντας μια μαρμελάδα γεμάτη φροντίδα, ιδανική για να τη μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας ή να τη χαρίσετε ως ένα χειροποίητο δώρο.

Υλικά
1 κιλό κόκκινα μήλα ξεφλουδισμένα, χωρίς κουκούτσια και ψιλοκομμένα
250 γρ. ζάχαρη άχνη
χυμό από 1/2 λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση
Βάλτε ένα μικρό πιάτο στην κατάψυξη.
Ρίξτε το ψιλοκομμένο μήλο και τη ζάχαρη άχνη σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με 350 ml νερό και αφήστε τα να σιγοβράσουν, ανακατεύοντας για να διαλυθεί η ζάχαρη.
Μαγειρέψτε απαλά, ανακατεύοντας τακτικά, για 30 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα μήλα.
Προσθέστε το χυμό λεμονιού και το ξυλάκι κανέλας και σιγοβράστε για άλλα 2- 3 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει πηχτό και γυαλιστερό.

Βγάλτε το πιατάκι από την κατάψυξη και ρίξτε λίγο από το μείγμα πάνω του. Αφήστε το για λίγα δευτερόλεπτα -θα πρέπει να είναι αρκετά σταθερό. Αν είναι ακόμα λίγο ρευστό, επαναφέρετε την κατσαρόλα στη φωτιά και σιγοβράστε για άλλα 10- 15 λεπτά. Βάλτε το πιάτο πίσω στην κατάψυξη και δοκιμάστε ξανά, έως ότου να είναι έτοιμο.
Μοιράστε το σε καθαρά, αποστειρωμένα βάζα και σφραγίστε. Θα διατηρηθεί για τρεις μήνες σε δροσερό, ξηρό μέρος. Μόλις ανοίξετε, χρησιμοποιήστε το μέσα σε ένα μήνα.

Φωτό: unsplash.com

Share This Story

Food

You May Also Like