Γράφει η Δήμητρα Δήμου.
Αν λατρεύεις το σουβλάκι αλλά θέλεις κάτι πιο ελαφρύ και vegetarian, τότε αυτή η συνταγή είναι ό,τι πρέπει! Μανιτάρια μαριναρισμένα σε λαδορίγανη, πατατούλες τραγανές από το air fryer και όλα τυλιγμένα σε ζεστή πίτα. Απόλαυση χωρίς τύψεις!
Υλικά (για 2 μερίδες):
Για τα μανιτάρια:
300 γρ. μανιτάρια (π.χ. πλευρώτους ή champignon), κομμένα σε φέτες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ρίγανη
Χυμός από ½ λεμόνι
1 σκ. σκόρδο (προαιρετικά), ψιλοκομμένη
Αλάτι & πιπέρι
Για τις πατάτες:

2 μέτριες πατάτες, κομμένες σαν για πατάτες τηγανητές
1 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. πάπρικα
Αλάτι
Για το τύλιγμα:
2 πίτες για σουβλάκι (χωρίς συντηρητικά, ιδανικά ολικής)
Ντομάτα κομμένη σε φέτες
Κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
Μουστάρδα ή σος γιαουρτιού (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Μαρινάρεις τα μανιτάρια
Σε ένα μπολ βάλε τα μανιτάρια με το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το λεμόνι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Άφησέ τα να μαριναριστούν για τουλάχιστον 15-20 λεπτά.
Ψήνεις τα μανιτάρια
Στο τηγάνι ή στο air fryer στους 180°C για 10-12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να καραμελώσουν ελαφρώς.
Ετοιμάζεις τις πατάτες
Ρίξε τις κομμένες πατάτες σε ένα μπολ με ελαιόλαδο, πάπρικα και αλάτι. Ανακάτεψε καλά.
Ψήσε στο air fryer στους 200°C για 15-20 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές, ανακινώντας ανά διαστήματα.

Ζεσταίνεις τις πίτες
Μπορείς να τις ζεστάνεις σε αντικολλητικό τηγάνι για 1-2 λεπτά ή στο air fryer για 1 λεπτό.
Συναρμολογείς το σουβλάκι
Πάνω στην πίτα στρώνεις λίγη μουστάρδα ή γιαούρτι, προσθέτεις τα ψημένα μανιτάρια, τις πατάτες, ντομάτα, κρεμμύδι και αν θες λίγο μαϊντανό ή δυόσμο.
Τυλίγεις, σερβίρεις και απολαμβάνεις!
Tip: Αν θέλεις έξτρα άρωμα, πρόσθεσε λίγο καπνιστή πάπρικα στα μανιτάρια ή λίγο ξύσμα λεμονιού πριν τα σερβίρεις.
Φωτό: unsplash.com