Την Καθαρά Δευτέρα τρώμε σπιτικούς ταραμοκεφτέδες!

Γράφει η Κάτια Καραχάλιου.

Οι ταραμοκεφτέδες είναι το απόλυτο φαγητό των ημερών. Εγώ θυμάμαι από μικρό παιδί να περιμένω τη γιαγιά να τους φτιάξει και να τους συνοδεύσω με λαχταριστά ντολμαδάκια.

Πόσο τα αγαπάμε αυτά τα Σαρακοστιανά φαγητά!

Μπορείτε να τους φτιάξετε νόστιμους και να φάνε όσοι αγαπάτε για να ξεκινήσετε τη Σαρακοστή με υπέροχα γεύματα!

Τι θα χρειαστείς:

Υλικά:

200 γρ. ταραμά

3 φλ. ψίχα ψωμιού

2 κρεμμύδια ξερά

6-8 κρεμμύδια φρέσκα

2 καρότα

1 φάκελο μαγιά

1 φλ. μαϊντανό

1 φλ. άνηθο

Καλαμποκάλευρο

Εκτέλεση:

Περνάω στο μπλέντερ τα κρεμμύδια, τα καρότα, μαϊντανό και τον άνηθο.

Σε μία λεκάνη ζυμώνω πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί.

Τα σκεπάζω με μεμβράνη και τα αφήνω στην άκρη.

Πλάθω μπαλάκια, τα πατάω λίγο, τα περνάω στο καλαμποκάλευρο και τα τηγανίζω στη μεσαία σκάλα.

Όταν τα βγάλω, τα βάλω πάνω σε χάρτι κουζίνας στρωμένο στο πιάτο για να μην έχουν λάδι.

Έτοιμοι! Καλή Σαρακοστή.

You May Also Like