Τραχανάς: Η υπερτροφή που δεν τιμάμε!

Γράφει η Πέννυ Αδάμου.

Το γνώριζες πως ο τραχανάς ήταν κάποτε όπως είναι σήμερα για εμάς η βρώμη;

Ήταν η τροφή που έβαζαν στο τραπέζι τους για να τους τονώσει.

Αγαπούσαν τον τραχανά όχι μόνο όταν συνοδευόταν από κρέας αλλά και σκέτος σαν σούπα.

Σήμερα, η αλήθεια είναι πως δεν τον βλέπουμε σε πολλά τραπέζια. Ή τον βλέπουμε σαν συνοδευτικό κρέατος.

Μήπως ήρθε η ώρα να μάθεις πως ο τραχανάς πρέπει να μπαίνει συχνά στο τραπέζι σου;

Ας σου πούμε λοιπόν μερικούς λόγους.

Ο ξινός τραχανάς περιέχει λακτοβάκιλλους που κάνουν καλό στο πεπτικό μας σύστημα.

Και τα δύο είδη τραχανά περιέχουν υδατάνθρακες και πρωτεΐνες που βοηθούν πολύ το σώμα μας.

Είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες που βοηθούν τον οργανισμό μας.

Αυτό που δεν ήξερες είναι πως ο τραχανάς προκαλεί κορεσμό. Αυτό βοηθά πολύ στην ρύθμιση του μεταβολισμού σου, αφού με μικρά και συχνά γεύματα θα νιώθεις κορεσμό ενώ ταυτόχρονα θα τον ενεργοποιείς.

Τώρα λοιπόν που τα κρύα ξεκίνησαν για τα καλά, επίλεξε να δοκιμάσεις πιο συχνές μερίδες και θα δεις τα οφέλη του άμεσα στον οργανισμό σου.

Μάλιστα τις κρύες μέρες θα καταλάβεις και πόσο σε ανακουφίζει, αφού πάντα τα ζεστά φαγητά μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα!

Μην ξεχνάς ότι οι παλιοί που δεν είχαν την δυνατότητα της ποικιλίας στην κουζίνα τους, είχαν βρει τροφές “διαμάντια” ως μικρά φάρμακα στον οργανισμό!

Ήρθε η ώρα να τους ακούσουμε!

You May Also Like