Όταν ακούμε την λέξη dressing έχουμε στο μυαλό μας μια σάλτσα πλούσια σε γεύση αλλά και θερμίδες με υψηλά λιπαρά. Έτσι αποφασίζουμε να μην συμπεριλαμβάνουμε μια τέτοια στην διατροφή μας αφού εκτός από νοστιμιά θα προσθέσει και περιττές θερμίδες στον οργανισμό μας, πράγμα που δε θέλουμε. Υπάρχουν όμως και τα dressing, που αποτελούνται από λίγα και φυσικά υλικά και μπορούν να δώσουν μια ελαφριά και νόστιμη νότα στην σαλάτα σου. Πάμε να τις δούμε, λοιπόν….
Βινεγκρέτ μπαλσάμικου με raspberry
1 κ.σ. μουστάρδα
½ κούπα μαρμελάδα raspberry
¼ κούπα χυμό λεμόνι
¼ κούπα κόκκινο ξύδι
¼ κούπα μπαλσάμικο
½ κούπα ελαιόλαδο
Κρεμώδης βινεγκρέτ λεμονιού
¼ κούπα μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
½ κούπα γάλα αμυγδάλου
¼ κούπα λεμόνι
1 κούπα ελαιόλαδο
Βινεγκρέτ μυρωδικών
2 κ.σ. ψιλκομμένο σκόρδο
1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
1 κ.σ. βασιλικό
Αλάτι
Πιπέρι
¾ κούπα μηλόξυδο
1 κούπα ελαιόλαδο
Η διαδικασία παρασκευής τους είναι απλή. Προσθέτετε όλα τα υλικά σε ένα βάζο, το κλείνετε με το καπάκι του και ανακινείτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά Το μίγμα είναι έτοιμο και μπορεί να διατηρηθεί για μια εβδομάδα στο ψυγείο. Οι βινεγκρέτ αυτές είναι ιδανικές για να τις προσθέσετε πάνω από τις σαλάτες σας για extra νοστιμιά.
Δεν χρειάζονται, λοιπόν, ούτε πολλά υλικά αλλά ούτε πολύς χρόνος για να φτιάξετε μόνοι σας την βινεγκρέτ που θέλετε και δε θα σας επιβαρύνει με περιττές θερμίδες. Μπείτε στην κουζίνα και πειραματιστείτε!
Ευθαλία Χρήστου