Για πολλούς μπορεί να είναι το ιδανικό πρωινό αλλά αυτό δε πρέπει να σας περιορίζει γιατί αυτό το γλυκό μπορεί να είναι επίσης ένα ελαφρύ snack κατά τη διάρκεια της ημέρας ή μια ιδέα αν το βραδινό σας δεν θέλετε να είναι κάτι αλμυρό. Μιλάμε για τα pancakes αλλά σε μια light εκδοχή τους που δεν χρειάζονται ούτε πολλά υλικά που θα προσθέσουν θερμίδες, αλλά και ούτε και δύσκολες τεχνικές μαγειρικής για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πάμε να τα δούμε, λοιπόν….
Τοποθετείτε στο μπλέντερ μια γινομένη μπανάνα την οποία έχετε ξεφλουδίσει και την έχετε κόψει σε μικρά κομμάτια, 100 ml γάλα αμυγδάλου και 1/3 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Χτυπάτε τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα και στη συνέχεια το μεταφέρετε σε ένα βαθύ πιάτο. Σε ένα αντικολλητικό μείγμα προσθέτετε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις αυτό ζεσταθεί προσθέτετε 2 κ.σ. από το μείγμα που φτιάξατε. Ψήνετε μέχρι να πάρει χρώμα η κάθε πλευρά μέχρι να τελειώσει η ποσότητα του μίγματος. Τα υλικά της συνταγής είναι για ένα άτομο. Μπορείτε να αυξήσετε τις ποσότητες των υλικών ανάλογα με τις μερίδες που θέλετε να φτιάξετε.
Μπορείτε να συνοδέψετε τα pancakes με το αγαπημένο σας φρούτο καθώς είναι ήδη γλυκά λόγω των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν οπότε η επιλογή μελιού ή κάποιου άλλου σιροπιού θα τα επιβαρύνει. Είναι μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα ευχαριστηθούν ακόμα και οι αρχάριοι που κάνουν τώρα τα πρώτα τους βήματα στην κουζίνα.
Καλή όρεξη!
Ευθαλία Χρήστου