Θέλουμε δροσερά γλυκάκια να μας δροσίσουν και να μας γλυκάνουν, ενώ ταυτόχρονα θα κάνουν έκρηξη στους γευστικούς μας κάλυκες.
Τι καλύτερο από μια εύκολη λεμονόπιτα;
Τι θα χρειαστείτε;
Υλικά:
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
100 γρ. ζάχαρη άχνη
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 πρέζα αλάτι
180 γρ. βούτυρο, παγωμένο
1 αυγό
1 κ.σ. νερό, παγωμένο
1 κρόκο, αραιωμένο σε 1 κ.σ. νερό
Για τη lemon curd:
3 μεσαία αυγά
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ. χυμό λεμονιού
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
150 γρ. βούτυρο, παγωμένο
Για τη μαρέγκα:
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
150 γρ. ασπράδια
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Για τη βάση:
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, το ξύσμα από το λεμόνι, το αλάτι και το παγωμένο βούτυρο κομμένο σε κύβους.
Τρίβουμε το μείγμα με τα χέρια μας και σπάμε το βούτυρο μέχρι το αλεύρι να γίνει κίτρινο σαν βρεγμένη άμμος. Ιδανικά πρέπει να φοράμε γάντια για να μη λιώσει το βούτυρο.
Προσθέτουμε το αυγό, το παγωμένο νερό και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το μείγμα μας και να έχουμε μία ελαστική ζύμη.
Είστε έτοιμες!
Καλή απόλαυση!
Κάτια