Φτιάχνουμε ‘’διάσημα’’ σοκολατάκια

Με έχετε μάθει πλέον… Δεν υπάρχει περίπτωση να έρχεται Σαββατοκύριακο και να μην σας δώσω συνταγή για γλυκάκι… Και τι γλυκάκι το σημερινό…

Σήμερα λοιπόν φτιάχνουμε φανταστικά σοκολατάκια τύπου Ferrero Rocher και ξετρελαίνουμε οικογένεια και φίλους..

Υλικά

250 γραμμάρια σπασμένα καρύδια

200 γραμμάρια μπισκότα

2-3 κουταλιές της σούπας Νουτέλα

Για την επικάλυψη σοκολάτας:

200 γραμμάρια κουβερτούρα

100 γραμμάρια βούτυρο

Εκτέλεση

Αρχικά παίρνουμε τα μπισκότα και τα βάζουμε στο μπλέντερ, χτυπώντας τα μέχρι να γίνουν σκόνη και έπειτα τα βάζουμε σε ένα μπολ. Έπειτα παίρνουμε τα καρύδια, τα οποία έχουμε σπάσει, τα βάζουμε στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν και αυτά σκόνη. Αφού γίνουν σκόνη τα βάζουμε μαζί με τα μπισκότα, προσθέτουμε τη νουτέλα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα μίγμα. Βάζουμε λίγο λαδόκολα σε ένα ταψί και πλάθουμε μικρά μπαλάκια, τα οποία τα τοποθετούμε σε μικρή απόσταση το καθένα και τα βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.

Στην επικάλυψη της σοκολάτας τώρα, αρχικά θα λιώσουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή για δύο λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων και αφού λιώσει καλά προσθέτουμε μέσα βούτυρο και τα ανακατεύουμε καλά. Έπειτα το αφήνουμε στην άκρη για λίγο.

Βγάζουμε από το ψυγείο  τα μπαλάκια Ferrero Rocher και τα βουτάμε ένα –ένα μέσα στη λιωμένη σοκολάτα. Τα βάζουμε πάλι σε λαδόκολλα και τα αφήνουμε να παγώσουν καλά για μία ώρα και είναι έτοιμα!

(Cover photo by Thulasi Nakkeeran on Unsplash )

 

Ελένη ♥♥

You May Also Like