Σουφλέ σοκολάτας με φράουλα για τους λάτρεις!

Γράφει η Κάτια Καραχάλιου.

Το καλοκαίρι ανεβαίνει η διάθεσή μου για φράουλα! Δεν ξέρω για εσάς, αλλά ψάχνω να βρω φραουλίτσα σε κάθε γλυκό!

Βρήκα λοιπόν μια τρομερή συνταγή για σουφλέ φράουλα που δεν χορταίνεις με τίποτα!

Τι θα χρειαστείς;

Υλικά:

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, για τα φορμάκια

λίγη ζάχαρη για πασπάλισμα (για τα φορμάκια)

2 κ.γ. κακάο άγλυκο

4 κ.σ. αλεύρι

¼ φλ. ζάχαρη

2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

¾ φλιτζάνι γάλα

4 αυγά (χωρισμένοι κρόκοι από ασπράδια)

½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή μια βανίλια εμπορίου

¼ φλ. λικέρ κακάο

8 φράουλες πλυμένες και καθαρισμένες

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε τα φορμάκια με τη ζάχαρη. Βάζουμε στον πάτο από κάθε φορμάκι μια φράουλα.

Αναμιγνύουμε το κακάο, 2 κ.σ. αλεύρι και 1 κ.σ. ζάχαρη. Ανακατεύουμε το βούτυρο και το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μία πάστα. Χτυπάμε έναν κρόκο αυγού μέσα σε πυρίμαχο σκεύος.

Ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να φτάσει στο σημείο βρασμού. Προσθέτουμε στο γάλα το μείγμα με το αλεύρι και το βούτυρο και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να λιώσει. Χύνουμε σιγά σιγά μέρος από το καυτό γάλα στο κρόκο του αυγού σε κλωστή, ανακατεύοντας συνεχώς. Επαναφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά σιγοβράζουμε την κρέμα, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα.

Σιγοβράζουμε την κρέμα μέχρι να πήξει, περίπου 1 λεπτό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην πιάσει κρούστα. Χτυπάμε τους τρεις κρόκους με τη βανίλια, το λικέρ, το μείγμα κακάο-ζάχαρη- αλεύρι.

Προσθέτουμε αυτό το μείγμα στην κρέμα ανακατεύοντας διαρκώς.

Περίπου 35 λεπτά πριν σερβίρουμε το γλυκό, χτυπάμε με μίξερ τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν ελαφρώς και σταδιακά προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη. Τα αυγά δεν πρέπει να τα χτυπήσουμε πολύ ώρα, δεν θέλουμε να είναι πάρα πολύ σφιχτά.

Βάζουμε ⅓ της μαρέγκας μέσα στην κρέμα και ανακατεύουμε απαλά, χρησιμοποιώντας ένα σύρμα ή σπάτουλα καουτσούκ. Βάζουμε την κρέμα στην υπόλοιπη μαρέγκα.

Αμέσως αδειάζουμε το σουφλέ στα έτοιμα φορμάκια και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά.

Σερβίρουμε το γλυκό ζεστό, με τις φρέσκες φράουλες κομμένες σε φετάκια.

Έτοιμες!

You May Also Like