Εύκολη συνταγή για κουραμπιέδες; Φυσικά!

Γράφει η Πέννυ Αδάμου.

Ποια είναι τα αγαπημένα σας χριστουγεννιάτικα γλυκάκια;

Εμένα μου αρέσουν πάρα πολύ οι κουραμπιέδες. Η αλήθεια είναι ότι δεν φτιάχνω πολύ πετυχημένους, αλλά πραγματικά το παλεύω.

Φέτος όμως έψαξα και βρήκα μια διαφορετική συνταγή, πολύ εύκολη και γρήγορη. Ομολογώ ότι δεν την έχω ακόμα δοκιμάσει, όμως θα το κάνω σίγουρα την Πέμπτη.

Γιατί δεν ξέρω για εσάς, αλλά εμένα οι μνήμες μου, έχουν μυρωδιά από κουραμπιέδες, λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα.

Πάμε να δούμε; Να θυμηθούμε; Να απολαύσουμε και να χορτάσουμε χριστουγεννιάτικες μυρωδιές;

Υλικά:

375 ml σπορέλαιο

2 κ.σ γεμάτες ζάχαρη άχνη

600 gr αλεύρι μαλακό

225 gr αλεύρι σκληρό

225 gr αμύγδαλο λευκό ψημένο

1 βανίλια

ανθόνερο

225 gr ζάχαρη άχνη για να τους τυλίξουμε

Εκτέλεση:

Χτυπάμε το λάδι μαζί με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τη βανίλια, το αλεύρι το σκληρό, το αλεύρι το μαλακό και τα αμύγδαλα χοντροκομμένα.

Πλάθουμε τους κουραμπιέδες, τους τοποθετούμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 30’ μέχρι να πάρουν ένα μπεζ χρώμα. Χρειάζεται προσοχή για να μη σκουρύνουν.

Τους ραντίζουμε με ανθόνερο όσο είναι ακόμα ζεστοί και όταν κρυώσουν τους τυλίγουμε στη ζάχαρη άχνη.

Καλές γιορτές!

 

You May Also Like