Γράφει η Δήμητρα Δήμου.
Το τζίντζερ δεν είναι μόνο ένας από τους αγαπημένους μας γευστικούς προσθέτες στα φαγητά και τα ποτά, αλλά προσφέρει και πληθώρα οφελών για την υγεία όταν καταναλώνεται το πρωί με άδειο στομάχι. Αναλύουμε παρακάτω τους λόγους με τις πληροφορίες που παρέχει το Health Shots, αφού μίλησε με τη διατροφολόγο Avni Kaul.
Ενισχύει το πεπτικό σύστημα
Το τζίντζερ είναι γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες στο πεπτικό σύστημα, βοηθώντας στην ανακούφιση της δυσπεψίας και του φούσκωματος. Η κατανάλωση τζιντζερ σε μορφή χυμού το πρωί μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της κακής χοληστερόλης, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.
Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες
Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του τζίντζερ μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου στις αρθρώσεις και στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα.
Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
Το τζίντζερ δρα ως φυσικό ενισχυτικό του ανοσοποιητικού συστήματος, βοηθώντας να αντιμετωπίσετε λοιμώξεις και άλλες ασθένειες.
Λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό
Η περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά στο τζίντζερ βοηθάει στην προστασία των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών.
Καταπολεμά τη ναυτία
Το τζίντζερ έχει φυσικές ιδιότητες κατά της ναυτίας, γεγονός που το καθιστά ευεργετικό για τη θεραπεία ναυτίας λόγω κίνησης ή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Βοηθά στην απώλεια βάρους
Το τζίντζερ ενισχύει το μεταβολισμό, βοηθώντας στη διαχείριση του βάρους και την απώλεια λίπους.
Πώς να φτιάξετε το νερό με τζίντζερ:
Καθαρίστε και κόψτε σε φέτες το τζίντζερ.
Προσθέστε το σε μια κατσαρόλα με νερό και βράστε για 10 λεπτά.
Προαιρετικά, προσθέστε μερικές σταγόνες χυμού λεμονιού για περισσότερη γεύση και οφέλη.
Φωτό: Julia Topp, Julia, Farsai, Caglar (unsplash.com)