Ποιο τυρί να προτιμήσω για να λάβω την πρωτεΐνη μου;

Γράφει η Δήμητρα Δήμου.

Τυρί, τυρί, τυράκι! Πόσο ωραία είναι όλα τα τυριά, μηδενός-προσωπικά-εξαιρουμένου! Μην ξεχνάμε πως τα τυριά είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, αλλά η ποσότητα που περιέχεται σε κάθε τύπο τυριού διαφέρει. Ορισμένα από τα καλύτερα τυριά για να λάβεις πρωτεΐνη είναι:

Τυρί cottage: Είναι χαμηλό σε λιπαρά και πλούσιο σε πρωτεΐνη. Περίπου μισό φλιτζάνι περιέχει 14 γραμμάρια πρωτεΐνης.

Τυρί cheddar: Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και έχει μία ευκρινή, πλούσια γεύση. 30 γραμμάρια παρέχουν περίπου 7-8 γραμμάρια πρωτεΐνης.

Τυρί μοτσαρέλα: Προσφέρει περίπου 6-7 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά 30 γραμμάρια. Είναι εξαιρετικό για χρήση σε σάλτσες και ζυμαρικά.

Τυρί φέτα: Παρέχει περίπου 4 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά 30 γραμμάρια. Είναι δημοφιλές στη μεσογειακή διατροφή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά πιάτα.

Τυρί cottage μηδενικού λίπους: Όπως το κανονικό cottage, αλλά με λιγότερα λιπαρά. Παρέχει περίπου 15 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά φλιτζάνι.

Αυτά τα τυριά είναι μόνο μερικές επιλογές. Αναλόγως των διαιτητικών σας προτιμήσεων και περιορισμών, μπορείτε να επιλέξετε το κατάλληλο τυρί που θα σας βοηθήσει να καλύψετε τις ανάγκες σας σε πρωτεΐνη. Μην ξεχνάμε όμως πως είναι απλά… λατρεία!

 

Φωτό: Andra C Taylor, Aliona, Onder Ortel, Loes Klinker (unsplash.com)

You May Also Like