Νηστίσιμο κέικ πορτοκάλι με τρούφα

Γράφει η Δήμητρα Δήμου.

Δεν λέμε όχι σε ένα ωραίο και νόστιμο κέικ, πόσω μάλλον όταν είναι και χωρίς βούτυρο, χωρίς ζάχαρη, χωρίς μίξερ και με όλη τη γεύση! Πάμε λοιπόν να δούμε τα υλικά και πώς θα το φτιάξουμε:

Υλικά
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κτγ μπέικιν πάουντερ
400 γρ. χυμό πορτοκάλι (φρεσκοστυμμένο)
300 γρ. μέλι (ή σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης για τη vegan εκδοχή)
200 γρ. ηλιέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο χλιαρό

Ξύσμα από 3 πορτοκάλια
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
100 γρ. τρούφα σοκολάτας ή ψιλοκομμένη σοκολάτα
Κουβερτούρα λιωμένη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε καλά το χυμό πορτοκάλι, το ελαιόλαδο, το μέλι, το ξύσμα από τα πορτοκάλια και το εκχύλισμα βανίλιας.
Προσθέτουμε στα υγρά το μείγμα με τα στερεά και ομογενοποιούμε με μια σπάτουλα.
Τέλος προσθέτουμε την τρούφα σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά με τη σπάτουλα.

Λαδώνουμε κι αλευρώνουμε καλά τη φόρμα 24-25εκ για το κέικ.
Μεταφέρουμε το μίγμα μας στη φόρμα.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις για 60 λεπτά.
Αφήνουμε το κέικ να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλύπτουμε το κρύο κέικ με κουβερτούρα λιωμένη.
Διακοσμήστε όπως θέλετε.

 

Φωτό: Gaby, Dana Nestorova, Razieh (unsplash.com)

You May Also Like