Γράφει η Πέννυ Αδάμου.
Τώρα που πλησιάζει το Πάσχα όλες μας κάτι θα φτιάξουμε.
Θα είναι κουλουράκια; Θα είναι τσουρέκια; Πάντως όλο και κάτι θα φτιάξουμε!
Εμείς θα σας πούμε μια εύκολη συνταγή για κουλουράκια που βγαίνουν τραγανά και νόστιμα και κερνάτε με χαρά όλους τους φιλοξενούμενούς σας.
Τι θα χρειαστείτε λοιπόν;
Υλικά:
188 γρ βούτυρο
1 φλ ζάχαρη
3 αυγά
1 βανίλια
1/4 φλ γάλα
1/2 φακελάκι αμμωνία
820 γρ αλεύρι
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη και μετά προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
Προσθέτουμε τη βανίλια, την αμμωνία διαλυμένη στο γάλα και το μισό αλεύρι.
Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι να γίνει μια σφιχτή και εύπλαστη ζύμη.
Πλάστε τα κουλουράκια και βάλτε τα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα με μια μικρή απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν.
Αν θέλετε να έχουν χρώμα αλείψτε τα πριν τα ψήσετε με ένα ασπράδι χτυπημένο.
Ψήστε τα στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις. Αν θέλετε να γίνουν πολύ αφράτα και να λιώνουν στο στόμα βγάλτε τα στα 20-25 λεπτά και αφήστε τα να κρυώσουν στο ταψί πριν τα μετακινήσετε γιατί μπορεί να σπάσουν.
Αν τα θέλετε πιο τραγανά αφήστε τα λίγο παραπάνω για να πάρουν χρώμα.
Είστε έτοιμες να απολαύσετε!