Γράφει η Πέννυ Αδάμου.
Φτιάξαμε ή αγοράσαμε τσουρεκάκια για το Πάσχα και ενδεχομένως κάποια κομμάτια να περίσσεψαν.
Τι θα τα κάνουμε; Θα τα πετάξουμε; Όχι βέβαια!
Θα φτιάξουμε καινούρια γλυκάκια, για να έχουμε σπίτι να κερνάμε!
Με λίγα υλικά φτιάχνεις γλυκάκι με τσουρέκι και κανέλα!
Πάμε να δούμε;
Υλικά:
1 τσουρέκι που περίσσεψε
3-4 μήλα
1 κουτ.γλυκού κανέλα
1 κούπα του τσαγιού ζάχαρη
2 κούπες μικρές γάλα
Εκτέλεση:
Κόβουμε σε κομμάτια το τσουρέκι σε μεσαία κομμάτια και το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί που θα ψήσουμε το γλυκό μας.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα μήλα κομμένα σε κομματάκια και προσθέτω μια κούπα τσαγιού ζάχαρη και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα, τα ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε και αυτά στο ταψί με το τσουρέκι.
Στο ταψί με συγκεντρωμένα όλα τα υλικά μας ρίχνουμε δυο κούπες μικρές γάλα και ανακατεύουμε καλά.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη όλο το μείγμα.
Τέλος βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 ‘ στη διάρκεια αυτή περίπου στα 20’ ανακατεύουμε το μείγμα για να λιώσουν όλα τα μήλα καλά και ξαναβάζουμε στο φούρνο.
Καλή απόλαυση!