3 συμβουλές και 4 ρήματα για να προετοιμαστείτε για τις θερινές εκπτώσεις!

Γράφει η Εύα Καλαβρή.

Επιτέλους shopping lovers! Έφτασε η περίοδος των θερινών εκπτώσεων! Μια εξαιρετική ευκαιρία να ανανεώσουμε την γκαρνταρόμπα μας ή να αποκτήσουμε τα προϊόντα που θέλουμε σε χαμηλότερες τιμές.

Με σωστό προγραμματισμό, καλή έρευνα, ψυχραιμία και προσοχή στις επιλογές μας, μπορούμε να κάνουμε έξυπνες και συμφέρουσες αγορές, χωρίς να βγούμε εκτός προϋπολογισμού.

Κανόνας νούμερο ένα που πρέπει να ακολουθούμε πιστά: “Δεν αγοράζουμε κάτι απλώς και μόνο επειδή έχει καλή έκπτωση / μας φαίνεται ευκαιρία”. Αν το αντικείμενο αυτό δεν βάζει θετικό πρόσημο στην ντουλάπα μας, τότε δεν το χρειαζόμαστε απλά για να πιάσει χώρο και να μείνει με την ετικέτα…

Πριν πέσουμε σε διάφορες παγίδες του μυαλού και του Marketing λοιπόν, ας έχουμε κατά νου μερικές συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να προετοιμαστούμε κατάλληλα για τις αγορές μας στις καλοκαιρινές εκπτώσεις:

1η συμβουλή: κάνουμε λίστα επιθυμιών

Επειδή πολύ συχνά στο παρελθόν (και στο πρόσφατο παρελθόν) έχω κάνει επιπόλαιες αγορές που τις μετάνιωσα, πλέον λειτουργώ συχνά με wish list! Όπως πηγαίνουμε στο supermarket με λίστα, έτσι πρέπει να πηγαίνουμε και στις εκπτώσεις!

Ελέγχουμε την ντουλάπα μας, τα παπούτσια μας, τα αξεσουάρ μας και με βάση τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας, σημειώνουμε τι χρειαζόμαστε. Για παράδειγμα, οι εκπτώσεις είναι πάντα μια καλή ευκαιρία για ανανέωση των εσωρούχων μας και για αγορές κλασικών και διαχρονικών κομματιών.

2η συμβουλή: προτεραιότητα στην ποιότητα

Τα ποιοτικά προϊόντα είναι έξυπνη και μακροπρόθεσμη επένδυση και όχι απλώς μια αγορά. Προσπαθούμε να μην παρασυρθούμε από πολύ χαμηλές τιμές και “υπερπροσφορές” και καταλήξουμε να αγοράσουμε προϊόντα χαμηλής ποιότητας. Ένα αγαθό μπορεί να φαίνεται συμφέρον λόγω χαμηλής τιμής, ωστόσο αν δεν είναι ποιοτικό, δεν αξίζει την αγορά.

3η συμβουλή: αξιοποιούμε την ευκαιρία για εκκαθάριση

Ανανέωση, ταξινόμηση, απελευθέρωση χώρου. Με λίγα λόγια οργάνωση μιας ντουλάπας με χρήσιμα πράγματα, που είναι σε καλή κατάσταση, που μας αρέσει να φοράμε, που είναι στο νούμερό μας, που ταιριάζουν στην καθημερινότητά μας και δεν είναι ξεπερασμένα.

Καθώς ξεκαθαρίζουμε λοιπόν, θα προκύψουν και οι πραγματικές ανάγκες για νέες αγορές!

Γενικά μου είναι πολύ δύσκολο να ξεφορτώνομαι πράγματα… Όμως τα τελευταία χρόνια τα πηγαίνω καλύτερα… Πώς; 4 ρήματα με έχουν βοηθήσει:

Κρατώ: τα πράγματα (ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ) που αγαπώ, που φοράω συχνά και μου ταιριάζουν στο σήμερα.

Δωρίζω: τα πράγματα που είναι σε καλή κατάσταση αλλά για κάποιο λόγο δεν ανήκουν πλέον στη ντουλάπα μου. Για παράδειγμα, δεν μου κάνουν, έχω χρόνια να τα βάλω, δεν ταιριάζουν στην καθημερινότητά μου.

Πετάω: για την ακρίβεια, ανακυκλώνω στους ειδικούς μωβ κάδους, αντικείμενα φθαρμένα, με λεκέδες κι ελαττώματα.

Αναθεωρώ: δηλαδή, εξετάζω και αναρωτιέμαι για κάθε κομμάτι, αν θα το φορούσα ή αν θα το αγόραζα σήμερα.

You May Also Like