Η αλήθεια είναι ότι μετά την ηλικία των 30 ξεκινάει ο κατήφορος.. όσον αφορά στο κολλαγόνο που παράγει η επιδερμίδα μας.. Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση;;; Ωραίες είναι και οι κρέμες δεν μπορώ να πω .. αλλά ας τις ξεκινήσουμε λίγο αργότερα..
Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε για να αυξήσουμε φυσικά το κολλαγόνο της επιδερμίδας μας;;
-Να βάλουμε αρκετές δόσεις ψευδάργυρου στην διατροφή μας.. Δηλαδή να προσθέσουμε στη διατροφή μας τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο όπως μύδια , στρείδια, αυγά (κρόκος), σαρδέλες αλλά και αρακά…
-Το μαγγάνιο επίσης βοηθάει στην αύξηση του κολλαγόνου.. Θα το βρούμε στο καστανό ρύζι, στο αβοκάντο, στον ανανά, στους ξηρούς καρπούς, στο τσάι και γενικότερα στα προϊόντα ολικής άλεσης.
-Η μεγάλη χρησιμότητα της βιταμίνης C είναι η παραγωγή κολλαγόνου, αλλά γι’ αυτό αρκούν μικρές ποσότητες κάθε μέρα, 10-20 mg. Τα πορτοκάλια είναι θαυματουργά…
-Ο χαλκός τέλος, παίζει επίσης ρόλο στην παραγωγή κολλαγόνου. Ενεργοποιεί τη σύνθεση ενός ενζύμου, το οποίο είναι απαραίτητο στην τελική φάση παραγωγής.
Τροφές όπως στρείδια, καβούρια, αμύγδαλα, ηλιόσποροι, φακές και σοκολάτα περιέχουν χαλκό, αλλά οι πιο μεγάλες ποσότητες βρίσκονται στο συκώτι.. (βοδινό).
Πάμε λοιπόν αλλάζοντας την διατροφή μας να πετύχουμε άριστα αποτελέσματα στην επιδερμίδα μας…
Ελένη ♥♥