Αθηνά Βάθη: Βασική αρχή στη διακόσμηση είναι να μην παραφορτώνεται ένας χώρος με διακοσμητικά και μπιχλιμπίδια.

Το σπίτι μου.. η επιχείρησή μου.. πόσες ώρες βρίσκομαι εκεί μέσα; Στην ταινία της ζωής μου.. το σκηνικό έχει τη δική μου υπογραφή.. και με λίγα λόγια.. είναι το γούστο μου! Ή μήπως όχι; Μήπως όλα αυτά που βλέπω γύρω στο χώρο που ζω τις περισσότερες ώρες είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς μιας πολύ καλής διακοσμήτριας;

Όντως είναι.. και ευτυχώς που εμπιστεύτηκα τη φίλη Αθηνά Βάθη για τη διακόσμηση του showroom του Eleni Fourli Myshop.. ενός χώρου που περνώ αρκετές ώρες την ημέρα! Μέσα από μια μικρή συζήτηση σας γνωρίζω την Αθηνά και βέβαια ορισμένες πληροφορίες για τη δουλειά της!

Ελένη: Αθηνά θέλω να σ’ ευχαριστήσω και μέσα από το elenifourli.com για τις υπηρεσίες σου και επιπλέον για τη συζήτησή μας αυτή. Να σημειώσω βέβαια ότι η δουλειά σου στο showroom ήταν υπέροχη και οι ιδέες σου για τα χρώματα ιδίως.. εναρμονίζονταν τελείως στα δικά μου θέλω και φυσικά στο γούστο μου!

Αθηνά: Κατ’ αρχάς χαίρομαι που ξανασυναντιόμαστε μετά από τόσο καιρό. Εκτός από την άψογη συνεργασία που είχαμε.. ήταν πραγματικά μια ωραία πρόκληση να δημιουργήσουμε έναν τόσο ζεστό χώρο που χρησιμοποιείται σήμερα ως μια ιδιαίτερη boutique ρούχων! Ας μην ξεχνάμε ότι ο ενιαίος χώρος δημιουργήθηκε από σε 2 απρόσωπα γραφεία.. ένα ιατρείο και ένα λογιστικό.. και μάλιστα στον 1ο όροφο.

Ελένη: Αν και προσωπικά πλέον ξέρω.. ωστόσο θα ήθελα να ξεκινήσω τη συνέντευξη με μια τυπική ερώτηση. Αθηνά τι ακριβώς κάνει ένας διακοσμητής;

Αθηνά: Κυρίως ασχολείται με την διαρρύθμιση και την διακόσμηση κατοικιών και επαγγελματικών χώρων.  Σε ποιο σημείο δηλαδή του χώρου να γίνει η κουζίνα, το μπάνιο και στην συνέχεια επιλέγει τα έπιπλα και που θα είναι η θέση του καθενός, τα χρώματα στους τοίχους και τα διακοσμητικά στοιχεία όπως χαλιά, πίνακες, φωτιστικά κλπ. Μπορεί όμως επίσης να διακοσμήσει ένα τραπέζι για ένα επίσημο δείπνο, να αναλάβει την διακόσμηση ενός γάμου ή να δημιουργήσει μια πρωτότυπη βιτρίνα σε ένα κατάστημα. Αν πάλι έχει τις απαραίτητες γνώσεις μπορεί να πάρει μέρος σε έργα μεγάλης κλίμακας όπως ένα πολυτελές ξενοδοχείο που καταλαμβάνει μεγάλη έκταση και να διαμορφώσει όλους τους χώρους του.

Ελένη: Υπάρχει μόδα στην διακόσμηση όπως και στα ρούχα;

Αθηνά: Φυσικά και υπάρχει. Αν και πιο σωστό είναι να λέμε ότι υπάρχουν τάσεις π.χ. στα χρώματα, στο στυλ, τις οποίες μπορεί κανείς να ακολουθήσει και ανάλογα με την προσωπικότητα του και τις ανάγκες του να διακοσμήσει τον χώρο του.

Ελένη: Και ποιες είναι οι τάσεις για το 2021;

Αθηνά: Υπάρχει γενικά μια τάση να έρθουμε πιο κοντά στην φύση οπότε οργανικά ή φυσικά υλικά όπως ξύλο, πέτρα και bamboo είναι στην πρώτη γραμμή της διακόσμησης. Γενικά, το σκανδιναβικό στυλ θα έλεγα με το φυσικό ξύλο σε ανοιχτές αποχρώσεις κυριαρχεί και δένει πολύ αρμονικά με φυτά εσωτερικού χώρου. Όσον αφορά στα χρώματα, οι γήινες αποχρώσεις και τα ουδέτερα χρώματα είναι αυτά που θα κυριαρχήσουν στη διακόσμηση του 2021 ενώ οι γκρι τόνοι θα συνεχίσουν να είναι αρκετά δημοφιλείς και αυτή τη χρονιά.

Ελένη: Και κάτι προσωπικό.. Τι είναι για εσένα η Διακόσμηση;

Αθηνά: Η διακόσμηση είναι πάθος, είναι έρωτας, είναι τρόπος ζωής. Είναι να γνωρίζεις έναν άνθρωπο και το πρώτο πράγμα που να κάνεις είναι να σκέφτεσαι πως να είναι άραγε το σπίτι του. Και όταν τελικά το επισκέπτεσαι να είναι όπως ακριβώς το έχεις φανταστείς.  Είναι να είσαι καλεσμένη σε δείπνο, και μέσα σε λίγα λεπτά να διακοσμείς το τραπέζι ή να αλλάζεις την διακόσμηση γιατί απλά κάτι δεν σου πήγαινε καλά.

Ελένη: Τι συμβουλές θα έδινες στους αναγνώστες μας;

Αθηνά: Να τολμούν. Να τολμήσουν να βάλουν χρώμα σε έναν τοίχο για παράδειγμα. Είναι ο πιο οικονομικός και ανώδυνος τρόπος (αν δεν σου αρέσει, αλλάζει σχετικά ευκολά) ώστε να δώσεις χαρακτήρα σε έναν χώρο.  Βασική αρχή, επίσης είναι να μην παραφορτώνουν τον χώρο τους με διακοσμητικά και μπιχλιμπίδια γιατί έτσι δημιουργούν μια βαβούρα χωρίς λόγο και χωρίς κανένα αισθητικό αποτέλεσμα. Ένας χώρος πρέπει να έχει λίγα και καλά αντικείμενα ώστε να αναδεικνύονται, όπως ακριβώς και η ντουλάπα μας με τα ρούχα μας.  Σωστά, Ελένη Φούρλη;

Ελένη ♥♥

You May Also Like