Δώστε τέλος στις κολπίτιδες που σας ταλαιπωρούν!

Παθαίνεις μυκητιάσεις συχνά και όσο και να προσέχεις επιμένουν;

Έχεις μιλήσεις με τον γιατρό σου, αλλά παρ’ όλα αυτά συνεχίζεις να έχεις τα συμπτώματα, ό,τι και αν έχεις δοκιμάσει;

Είναι μια πραγματικότητα πως οι μύκητες μπορούν να σου χαλάσουν την διάθεση ανά πάσα ώρα και στιγμή. Όπως επίσης είναι γεγονός πως αν έχεις μία φορά τα συμπτώματα, έχεις πιθανότητες να εμφανίσεις ξανά και ξανά.

Τι όμως οδηγεί σε αυτή την ενόχληση και πως μπορείς να προστατευτείς;

Η υγιεινή είναι αυτονόητη. Επίσης δεν είναι η βασική αιτία που μπορεί να σου συμβαίνει. Αντιθέτως, αν πλένεις την ευαίσθητη περιοχή συνέχεια με αντισηπτικά σαπούνια έχεις μεγάλες πιθανότητες να χαλάσεις την χλωρίδα της περιοχής και να οδηγείς στην συχνή έξαρση των μυκήτων.

Το «ελεύθερο» σεξ δίνει μεγαλύτερες πιθανότητες να «κολλήσεις» μύκητες. Αυτό δεν έχει να κάνει με την σταθερή σχέση ή όχι. Εννοείται πως σε μια μη σταθερή σχέση δεν πρέπει να μην προφυλάσσεσαι. Μπορεί όμως να έχεις χρόνια σταθερή σχέση και όμως να εμφανίζεις συμπτώματα μυκήτων. Η υγρασία της περιοχής σε συνδυασμό με τα τυχόν μικρόβια του άλλου οδηγούν σε αυτό.

Τα αρωματικά μαντηλάκια ή οι αρωματικές σερβιέτες επίσης κρύβουν κινδύνους. Επιδεινώνουν την κατάσταση, γι’ αυτό προσπάθησε έστω για λίγο να τις αποφεύγεις.

Προσπάθησε να μην φοράς πολύ στενά παντελόνια. Πρέπει η περιοχή να «αναπνέει».

Πρέπει να αλλάζεις πολύ συχνά σερβιέτα κατά την περίοδο, ενώ όταν δεν έχεις μην φοράς συνεχώς σερβιετάκια.

Στην καθημερινότητά σου να πλένεσαι με καλλυντικά σαπούνια.

Είναι πια χειμώνας, οπότε δεν θα σου πούμε να μην αφήνεις το μαγιό σου να στεγνώνει πάνω σου, εκτός και αν είσαι χειμερινή κολυμβήτρια ή αθλήτρια κολύμβησης!

Οι μύκητες έχουν αποδεδειγμένα δείξει πως μπορούν να επηρεάσουν την ψυχολογία μιας γυναίκας και να την κάνουν να μην νιώθει θελκτική.

Μην τους επιτρέψεις να σου χαλάνε την διάθεση. Να ρωτάς τον γυναικολόγο σου για κάθε τι που σε απασχολεί και να φροντίζεις την περιοχή, χωρίς υπερβολές.

Κάτια

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *