Δυσκολεύεστε κι εσείς να μπείτε στο “κλίμα των Χριστουγέννων”;

Γράφει η Εύα Καλαβρή.

Σήμερα διαπίστωσα ότι δεν έχω μπει και τόσο στο Χριστουγεννιάτικο κλίμα. Υπάρχουν πολλά σημάδια που το αποδεικνύουν: έχω στολίσει λιγότερο από κάθε άλλη χρονιά, δεν έχω αγοράσει τίποτα καινούριο για στόλισμα, δεν έχω σκεφτεί ακόμη τη λίστα με τα δώρα που θα πάρω, δεν έχω φτιάξει ακόμη τα διάσημα μπισκότα μου που περιμένουν όλοι, δεν έχω επιλέξει φωτογραφίες για τα ημερολόγια του 2022 και το χειρότερο σημάδι είναι ότι πίνω ακόμη τον καφέ μου σε απλή κούπα (και όχι σε χριστουγεννιάτικη!!!). Γενικά όπως καταλαβαίνετε αγχώθηκα!

Δεν ξέρω τι φταίει αλλά παρατηρώ το ίδιο να συμβαίνει και γύρω μας. Ο στολισμός της πόλης γίνεται σε δόσεις, οι φίλες μου έχουν στολίσει μόνο δέντρο φέτος (και όχι και τραπεζαρία, βεράντα, ταράτσα, εξώπορτα, όπως πάντα) και στη γειτονιά τα σπίτια δεν φωτίζονται όπως θυμάμαι τα προηγούμενα χρόνια…

Τι μας συμβαίνει; Δεν έχουμε χρόνο; Μας ανησυχεί ο λογαριασμός του ρεύματος; Βαρεθήκαμε και το γυρίσαμε στο minimal; Δεν ξέρω, αλήθεια, μπορεί και όλα αυτά μαζί! Ευτυχώς που έχουμε καλούς φίλους και μας σκέφτηκαν φέτος και φρόντισαν να φτάσει τουλάχιστον το γράμμα του παιδιού μου στον Άη Βασίλη και να έρθει εγκαίρως και η απάντηση!

Για να μπούμε στο κλίμα σιγά σιγά λοιπόν προτείνω να βάλετε ένα χαλαρό Χριστουγεννιάτικο playlist να ακούγεται στο χώρο σας, να ψάξετε γιορτινές συνταγές για φαγητά και γλυκά, να βγείτε μία βόλτα στην αγορά, να βγάλετε την καθιερωμένη πια φωτογραφία στην παραλία στο 2022 και να αρχίσετε να κάνετε πρόγραμμα! Lockdown δε θα γίνει, όπως όλα δείχνουν, επομένως φέτος το ρεβεγιόν θα έχει καλή παρέα, αστραφτερά ρούχα, μουσική και χορό.

Μαθαίνω ότι σε λίγες μέρες θα γίνει και εκδήλωση για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πόλη μας, επομένως οι στολισμοί θα ολοκληρωθούν σύντομα! Για να μπούμε στο κλίμα λοιπόν εγώ δεσμεύομαι από σήμερα τα κείμενά μου να έχουν εορταστικές νότες, να σας δώσουν έμπνευση και ιδέες για να κάνετε τα φετινά Χριστούγεννα τα πιο δημιουργικά και φωτεινά για εσάς και τους αγαπημένους σας!

Μείνετε συντονισμένοι και στείλτε τα σχόλιά σας!

Σας φιλώ

You May Also Like