Γράφει η Δήμητρα Δήμου.
Το σκόρδο είναι γνωστό για τις πολλές ωφέλιμες ιδιότητες του για την υγεία. Αν καταναλώνεται σε μικρές ποσότητες καθημερινά, μπορεί να φέρει πολλαπλά οφέλη. Περιέχει φυτικά συστατικά που λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά, προστατεύοντας τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες. Περιέχει βιταμίνη C, η οποία συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
Ορισμένες έρευνες υποδηλώνουν ότι το σκόρδο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και της αρτηριακής πίεσης.
Έχει φυσικές αντιμικροβιακές ιδιότητες, που μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση ιώσεων.
Να σημειωθεί πως σύμφωνα με έρευνες έχουν υποδείξει ότι τα συστατικά του σκόρδου μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα.
Ωστόσο, είναι σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη ότι το σκόρδο είναι ένα δυνατό μυρωδικό και σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει δυσπεψία και άλλα προβλήματα. Εάν έχετε κάποια υπάρχουσα περίπτωση υγείας, πάντα συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν από την αλλαγή της διατροφής σας ή την προσθήκη μεγάλων ποσοτήτων σκόρδου.
Φωτό: Tijana Drndarski, Anshu A, Towfiqu Barbhuiya (unsplash.com)