Η Ελλάδα στη λάσπη. Έχει φτάσει το μήνυμα στη Χαλκίδα ενόψει εκλογών;

Γράφει η Ιωάννα Λαζάρου.

Η υπερχείλιση του Πηνειού στη Θεσσαλία φανέρωσε τη γύμνια του κράτους.. και προκάλεσε ερωτήματα για τυχόν εγκληματικές ενέργειες ως προς τη διαχείριση των πόρων για αντιπλημμυρικά έργα. Η Ελλάδα είναι μια χώρα στη λάσπη. Μια πλημμυρισμένη από ανεπαρκείς.. από ανίκανους.. από άσχετους.. από επικίνδυνους ιθύνοντες!

Η επόμενη μέρα θα είναι πολύ δύσκολη… με την εθνική οδό Λάρισας Θεσ/κης να είναι κλειστή και να έχει γίνει ποτάμι.. με το αντίστοιχο σιδηροδρομικό δίκτυο να είναι επίσης κλειστό.. με πολλούς τοπικούς δρόμους να είναι επίσης κλειστοί.. με πολλές επιχειρήσεις.. μεγάλες επιχειρήσεις παραγωγής πρωτογενούς τομέα.. να έχουν καταστραφεί παντελώς αφήνοντας και πολλούς εργαζομένους χωρίς μεροκάματο.. με πολλούς ανθρώπους να είναι εγκλωβισμένοι ακόμα στα σπίτια τους.. με την υγειονομική μόλυνση από τα πνιγμένα ζώα να τρομοκρατεί την τοπική κοινωνία.. με όλα αυτά συνεπώς.

Η επόμενη μέρα.. είναι και μέρα εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση. Στις περιοχές που επλήγησαν.. κανείς υποψήφιος δεν κάνει αγώνα.. τουλάχιστον με το γνώριμο τρόπο. Διαισθάνονται βαριά.. την ευθύνη που έχει μια θέση στα κοινά του τόπου. Πυρκαγιές και πλημμύρες.. η κλιματική αλλαγή που λέμε.. είναι το μεγάλο στοίχημα για τους υποψηφίους. Δεν μπορεί να είναι από χόμπι.. δεν μπορεί να είναι από λόξα.. δεν μπορεί να είναι από αλαζονεία και εγωπάθεια.. η δήλωση υποψηφιότητας στις τοπικές εκλογές!

Στη Θεσσαλία το κατάλαβαν αυτό.. κι ας είπε ο Μπέος στο κλείσιμο της σύνδεσης ότι «τους γ@μησ@». Όλοι οι υπεύθυνοι ψάχνονται.. όλοι αγχώνονται για τις συνέπειες. Με τόσους νεκρούς.. με τόσες καταστροφές.. με τέτοια σύγχυση και τέτοιο μπάχαλο.. η παρέμβαση της δικαιοσύνης ήταν αν μη τι άλλο.. αναμενόμενη και επιβεβλημένη!

Εισαγγελική παρέμβαση διετάχθη από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Η παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνης.. είναι στοχευμένη και κατευθύνεται προς συγκεκριμένα πρόσωπα και τοπικούς παράγοντες. Αφορά σε ενδεχόμενη κακοδιαχείριση εκατομμυρίων ευρώ για τα έργα στη Θεσσαλία.. που μπορεί να έμειναν στα χαρτιά μετά τον Ιανό και δεν ολοκληρώθηκαν. Στο στόχαστρο εν τέλει.. μπαίνουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλά και όλοι οι Δήμοι.

Μάλιστα ζητείται από τους κκ. Εισαγγελείς Πρωτοδικών Βόλου.. Καρδίτσας.. Λάρισας και Τρικάλων να διερευνηθούν βαρύτατα αδικήματα.. όπως της πλημμύρας με ενδεχόμενο δόλο ή από αμέλεια.. της ανθρωποκτονίας από αμέλεια ή δια παραλείψεως κατά συρροή.. της παράβασης καθήκοντος.. της απιστίας.. της έκθεσης σε κίνδυνο και λοιπές!

Γι αυτό αγαπητοί συμπολίτες που δηλώσατε υποψηφιότητα.. δείτε το πιο σοβαρά το θέμα.. δεν είναι οι εκλογές ψυχαγωγικό «gala»! Όσον αφορά εκείνους ή εκείνες που ράβουν το ένδυμα του/της δημάρχου.. θα αναφέρω κάτι που λέγεται πολύ έξω. Ένας – δυο.. ήταν οι δήμαρχοι που έμειναν και άφησαν όνομα σ’ αυτήν την πόλη. Δεν ξέρω αν η υστεροφημία είναι ως κίνητρο επαρκές.. δε νομίζω όμως. Ελπίζω.. ποτέ να μην τύχει σε κανέναν να βρει τον πολίτη απέναντι. Ελπίζω να μη βιώσουμε την καταστροφή που θα χρειαστεί τα αντανακλαστικά της τοπικής αυτοδιοίκησης.. αλλά και θα δοκιμάσει τα έργα και τις μέρες της εκάστοτε δημοτικής αρχής..

Η Θεσσαλία είναι και θα είναι για πολλές ακόμα μέρες.. ένα μεγάλο σχολείο.. ένα μεγάλο μάθημα για τους λάτρεις του «αθλήματος» της πολιτικής..

 

You May Also Like