Εσείς επιλέγετε να βάλετε φυτά στο σπίτι σας;

Τα φυτά δίνουν μια ευχάριστη νότα στο σπίτι μας! Κάθε φυτό που μπαίνει στον χώρο μας, στην σωστή θέση μπορεί να αναδείξει τον χώρο και να δώσει αισιοδοξία και χαρά.

Τα άνθη βέβαια δεν προσφέρουν σε όλους την ίδια αίσθηση, όταν υπάρχουν σε ένα σπίτι. Όμως με την σωστή επιλογή, διακοσμείς όμορφα το σαλόνι σου και φτιάχνεις την διάθεσή σου.

Μπορείς να επιλέξεις κάτι διακριτικό, όπως μια ορχιδέα, ή κάτι πιο μεγάλο, όπως έναν κύκα.

Η σωστή θέση ενός φυτού είναι κοντά στο παράθυρο, για να παίρνει ήλιο. Όσον αφορά τα χρώματα, είναι ακόμα καλύτερο τα πράσινα φυτά να είναι μπροστά από λευκό τοίχο, ή την λευκή σου κουρτίνα, για να κάνει ωραία αντίθεση χρωμάτων.

Σημασία έχει και η επιλογή γλάστρας. Σε ένα σπίτι που είναι βαμμένο πράσινο της ελιάς (χρώμα που βλέπουμε σε πολλούς τοίχους) για παράδειγμα, μπορείς να βάλεις ένα φυτό με κόκκινη γλάστρα, ώστε να κάνει μεγάλη αντίθεση.

Σε κάθε περίπτωση τα φυτά έχουν την δυνατότητα να δώσεις έναν αέρα αριστοκρατίας στον χώρο σου.

Τελευταία χώρο κερδίζουν τα μπονζάι, αλλά και οι ελιές. Το δέντρο μπονζάι, ή το δέντρο ελιάς, λέγεται ότι φέρνει ευτυχία στους ανθρώπους που κατοικούν στο σπίτι.

Σίγουρα πάντως χαρίζουν αισθητική στο χώρο και σε όσους μένουν μέσα σε αυτόν.

Μπορείς επίσης να διαλέξεις αρωματικά φυτά που χρησιμοποιείς και στην μαγειρική και να γεμίσεις μικρά γλαστράκια την κουζίνα σου!

Διάλεξε ένα αγαπημένο φυτό και περιποιήσου το. Θα καταλάβεις πως αυτό μπορεί να σου δώσει μεγάλη χαρά!

Κάτια Καραχάλιου

You May Also Like