Έτσι θα διατηρήσετε τη λάμψη των μαλλιών σας μετά τη βαφή

Τα βαμμένα μαλλιά μπορεί να είναι εντυπωσιακά αλλά χάνουν τη λάμψη τους πολύ εύκολα. Γι’αυτό θέλουν ειδική περιποίηση για να έχουν το αποτέλεσμα που θέλουμε. Οι τρόποι είναι απλοί και εύκολοι για να τους εντάξετε στην ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας. Πάμε να τους δούμε, λοιπόν….

Αποφύγετε το συχνό λούσιμο

001

Για να διατηρηθεί το χρώμα των μαλλιών σας καλό είναι να λούζεστε 2-3 φορές την εβδομάδα καθώς το νερό σε συχνή χρήση φθείρει τα έλαια των μαλλιών και απομακρύνει τα φυσικά έλαια της τρίχας που είναι πολύτιμα για την υγεία τους. Το νερό πρέπει να είναι χλιαρό.

Χρησιμοποιήστε προϊόντα ειδικά για βαμμένα μαλλιά

0002

Είτε αυτό είναι το σαμπουάν είτε το conditioner είτε μάσκα θα πρέπει να είναι σχεδιασμένα και να στοχεύουν στην περιποίηση και την προστασία των βαμμένων μαλλιών.

Μην παραλείπετε την αντιηλιακή προστασία των μαλλιών σας

0003

Δεν πρέπει να ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε όλο το χρόνο ένα spray που να προστατεύει τα μαλλιά σας από την ηλιακή ακτινοβολία καθώς ο ήλιος είναι ένας άλλος παράγοντας που εκτός από ξηρότητα επηρεάζει και το χρώμα των μαλλιών σας.

Περιορίστε το styling με χρήση θερμότητας

004

Λόγω της φθοράς που έχουν υποστεί τα βαμμένα μαλλιά λόγω των πολλαπλών χημικών διαδικασιών είναι ακόμα πιο επιρρεπή στη θερμότητα. Γι’αυτό πρέπει να αποφύγετε όσο είναι δυνατόν τη θερμότητα προκειμένου να μειωθεί η ψαλίδα και το θαμπό χρώμα.

Ευθαλία Χρήστου

 

 

You May Also Like