Το κοτόπουλο είναι ένα αγαπημένο πουλερικό. Τρώγεται ψητό, τηγανητό, βραστό, ενώ έχει λιγότερα λιπαρά και χοληστερίνη από το κόκκινο κρέας.
Φτιάχνεται με πατάτες, με μακαρόνια, με ρύζι αλλά και με μανέστρα ενώ συνοδεύεται υπέροχα από μουστάρδα, σως, μαγιονέζα.
Κοιτώντας στο διαδίκτυο πως να μαγειρέψω σήμερα το κοτόπουλο που πήρα προχθές από το κρεοπωλείο της γειτονιάς μου, βρήκα μία πολύ ωραία συνταγή, νόστιμη αλλά και υγιεινή.
Πιο συγκεκριμένα, αποφάσισα να φτιάξω φιλέτα κοτόπουλου με σπιτική σάλτσα από βασιλικό και σκόρδο στην σχάρα. Για ένα υγιεινό και απολαυστικό μεσημεριανό στα κάρβουνα!
Υλικά
- 4 μεγάλα στήθη κοτόπουλου
- 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
- ½ του φλιτζανιού ψιλοκομμένος, φρέσκος βασιλικός
- ¼ του φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Πώς θα το φτιάξεις
Σε ένα μπλέντερ ανακάτεψε το σκόρδο, το βασιλικό και το λάδι. Άπλωσε το μίγμα στα στήθη κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές. Πασπάλισε και από τις δύο πλευρές με μια μικρή ποσότητα από αλάτι και πιπέρι. Άφησε το κοτόπουλο να μαριναριστεί στο ψυγείο για 6 ώρες. Πρόσθεσε το κοτόπουλο στην σχάρα με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω. μαγείρεψε μέχρι να γίνει τραγανό για περίπου 8-10 λεπτά την κάθε πλευρά. Αφαίρεσε το κοτόπουλο από την φωτιά και άφησε να κρυώσει λίγο για 10 λεπτά πριν σερβίρεις!