Είναι εύκολα, είναι light και δε χρειάζεται ούτε πολύς χρόνος αλλά ούτε και δύσκολες τεχνικές για να τα φτιάξεις. Αυτά δεν είναι άλλα από τα pancakes πατάτας, μια πρωτότυπη συνταγή που σίγουρα θα λατρέψετε. Πάμε να τα δούμε, λοιπόν….
Επιλέξτε μια μεγάλη πατάτα ή δύο μικρές και πλύνετε τες καλά και στη συνέχεια καθαρίστε τες. Τρίψτε τη πατάτα σε χοντρά τρίμματα από την αντίστοιχη πλευρά του τρίφτη. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα στα τρίματα. Σε ένα τηγάνι με 4 κ.σ. λάδι που έχει ζεσταθεί προσθέστε τα τρίμματα και ανακατέψτε τα καλά μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους.
Μόλις περάσουν λίγα λεπτά γυρίστε με προσοχή ώστε να μη διαλυθεί και να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Μόλις η τηγανιτά αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα βγάλτε την από το τηγάνι. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα pancakes. Σερβίρετε προσθέτοντας από πάνω την αγαπημένη σας σάλτσα και τα υλικά της αρεσκείας σας.
Εύκολα και γρήγορα μπορείτε να φτιάξετε τα πιο νόστιμα και διαφορετικά pancakes και τώρα ξέρετε τον τρόπο. Είναι ελαφριά και σίγουρα θα τα εντάξετε στο εβδομαδιαίο μενού της διατροφή σας.
Καλή όρεξη!
Ευθαλία Χρήστου