Φάγαμε ως πρώτο πιάτο σούπα βελουτέ γλυκοπατάτας και ξετρελαθήκαμε!
Πήραμε την συνταγή και δοκιμάσαμε να την φτιάξουμε και εμείς!!
Επειδή η χαρά και η ικανοποίηση είναι μεγάλη θα μοιραστούμε μαζί σας την εκπληκτική και εύκολη συνταγή, που θα γίνει must για κάθε σας τραπέζι!
Είναι ζεστή και κατάλληλη για το κρύο της εποχής. Εντυπωσιάζει, γιατί έχει άψογη γεύση και άρωμα!
Τα υλικά της είναι εντελώς απλά και η παρασκευή “παιχνιδάκι”!
Τι θα χρειαστείτε;
500 γρ. γλυκοπατάτες, καθαρισμένες λεπτοκομμένες
500 γρ. κολοκύθα, επίσης καθαρισμένη και λεπτοκομμένη
2 μεγάλα καρότα, λεπτοκομμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
μπούκοβο
Πώς θα το ετοιμάσετε;
Σε ένα ταψί με λαδόκολλα απλώνω τις πατάτες, την κολοκύθα (λεπτοκομμένη σε κομμάτια) και τα καρότα. Τα πασπαλίζω με ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι τα βάζω στον φούρνο για 45 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το ελαιόλαδο και τσιγαρίζω τις πατάτες, την κολοκύθα και τα καρότα με το μπούκοβο και το κρεμμύδι.
Ρίχνω 1 λίτρο νερό και λιώνω την σούπα μου με μίξερ χειρός.
Αφού το πολτοποιήσετε ρίχνετε το μείγμα στην κατσαρόλα και προσθέτετε λίγο νερό.
Περιμένετε μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
Μόλις δέσει την βγάζετε από την φωτιά.
Είναι έτοιμη για σερβίρισμα!! Τα υλικά σας μπορείτε να τα βρείτε σε οποιοδήποτε κατάστημα με οπωρολαχανικά!