Γράφει η Δήμητρα Δήμου.
Κι αν νομίζετε πως τα έχετε δει, ακούσει, διαβάσει…. γευτεί όλα, γελιέστε! Ο καφές δεν είναι πια απλά ένα ποτό που πίνεις για να ξυπνήσεις το πρωί. Τα τελευταία χρόνια, η εξέλιξή του έχει οδηγήσει σε διάφορες προσθήκες και πειραματισμούς. Ένας νέος τρόπος να απολαύσεις τον καφέ σου-λένε- είναι να προσθέσεις μια κουταλιά ελαιόλαδο στο φλιτζάνι σου! Είναι μια πρακτική που έχει εμφανιστεί πρόσφατα, αλλά αξίζει την προσοχή σου.
Πόσο σωστό είναι να προσθέτουμε ελαιόλαδο στον καφέ;
Αν και η πρακτική αυτή δεν έχει επιστημονική απόδειξη, πολλοί ισχυρίζονται ότι μπορεί να προσφέρει ορισμένα οφέλη. Ο καφές περιέχει ουσίες που έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και επιδεικνύει κάποια προστατευτικά οφέλη για την υγεία. Αντίστοιχα, το ελαιόλαδο είναι γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες, όπως η προστασία από τις φλεγμονές και η βελτίωση της χοληστερόλης.
Προσθέτοντας λοιπόν ελαιόλαδο στον καφέ σας, μπορεί να έχετε οφέλη από τις ευεργετικές ιδιότητες και των δύο. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η προσθήκη του ελαιόλαδου δεν είναι μαγική λύση. Είναι σημαντικό να διατηρείτε μια ισορροπημένη διατροφή και να συμπεριλαμβάνετε και άλλες πηγές τροφίμων πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και άλλα θρεπτικά συστατικά.
Ποιες είναι οι πιθανές επιπτώσεις;
Ενώ η προσθήκη ελαιόλαδου στον καφέ σας μπορεί να έχει ορισμένα οφέλη, είναι σημαντικό να την πραγματοποιείτε με σύνεση. Αν προσθέσετε πολύ ελαιόλαδο, μπορεί να αλλοιώσει τη γεύση του καφέ σας και να καταλήξετε να τον πετάτε. Επιπλέον, το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε θερμίδες, οπότε θα πρέπει να λαμβάνετε υπόψη σας την ποσότητα που καταναλώνετε.
Μόδα είναι, θα περάσει!
Φωτό: Nathan Dumlao, John Forson, Jen P, Abdalla M (unsplash.com)