Γιατί οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ είναι και γυναικείο θέμα συζήτησης;

Γράφει η Ιωάννα Λαζάρου.

Ο εικονιζόμενος Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.. του ΠΑΣΟΚ που ξαναέρχεται όπως ο ίδιος διαμηνύει! Θα μου πείτε.. είναι οι εκλογές για πρόεδρο στο ΚΙΝΑΛ θέμα για γυναικείο site; Μιλούν οι γυναίκες για το ΠΑΣΟΚ;

Οι σύγχρονες γυναίκες γοητεύονται από την πολιτική.. είτε μιλάμε για την κεντρική σκηνή ή για την τοπική αυτοδιοίκηση. Γοητεύονται και εμπνέονται από δυναμικές γυναίκες της πολιτικής. Ανάμεσα σ’ αυτές και η πρώην πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.. η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά!

Τι λένε λοιπόν οι γυναίκες για τη νέα κατάσταση και το νέο πρόεδρο; Διάβασα αρκετά στο διαδίκτυο και να σας πω την αλήθεια.. περίμενα να δω σχόλια για το νεαρό της ηλικίας.. για την εμφάνιση και το στυλ του νέου προέδρου. Δεν διάβασα τέτοια και μάλλον αυτό σημαίνει ότι σε γοητεία δεν ξεπερνά τους προέδρους των δυο κομμάτων εξουσίας.. τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα.. Γούστα είναι αυτά βέβαια..

Όλα τα σχόλια που διάβασα είχαν ως βάση το ΠΑΣΟΚ. Θα επιστρέψει το ΠΑΣΟΚ; Και τι σημαίνει αυτή η επιστροφή; Ορισμένες φίλες αναπολούν τα πεντοχίλιαρα που γίνονταν πετσετάκια στις πίστες των νυχτερινών κέντρων! Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ για κάποιες.. η χλιδάτη δίχως αύριο ζωή! Βλέπετε αυτές οι φίλες δεν διαβλέπουν τον ρομαντισμό πίσω από την επάνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία..

Βασικά.. ρομαντισμός.. είναι τα συνθήματα αυτά που τραγουδούνται αλλά δυστυχώς δεν τιμούνται.. Συνθήματα και τραγούδια (θα τον μεθύσουμε τον ήλιο) που αποθεώνουν τη δημοκρατία και τους λαϊκούς αγώνες.. Όλα αυτά ξέπεσαν με τα μνημόνια.. με την τρόικα.. με εκείνα τα πρωτοκλασάτα στελέχη που καταλήστεψαν του κράτος.. Η σημαία του ΠΑΣΟΚ έγινε κόκκινο πανί για όσους αντίκρυσαν κατάματα την ανεργία.. την φτώχεια.. τις μειώσεις στα εισοδήματα.. την ξενιτιά.. Το ΠΑΣΟΚ έγινε ο ηθικός αυτουργός για όλα αυτά και είδε τα εκλογικά του ποσοστά να κατακρημνίζονται..

Κατά τη γνώμη μου.. η καλύτερη στιγμή για το ΚΙΝΑΛ μετά τη μεγάλη πτώση του ΠΑΣΟΚ ήταν η μαζική και σχεδόν καθολική αναγνώριση του ήθους και της πολιτικής αξίας της Φώφης Γεννηματά.. όπως εκφράστηκε στο τελευταίο αντίο. Ο κόσμος αναγνώρισε σ’ αυτή τη γυναίκα την εντιμότητα που χάθηκε από τον σύγχρονο πολιτικό κόσμο.. Η γυναίκα αυτή κράτησε ζωντανό το κόμμα και το παρέδωσε στον σημερινό πρόεδρο με προοπτικές..

Γι αυτό και ναι συζητιέται το θέμα από τις γυναίκες. Γι αυτό και τα σχόλια δεν είναι θετικά όταν βλέπουν μια πανηγυρική διάθεση που ξεχειλίζει αντρίλα και παλιά κομματική μαγκιά.. Έχει δρόμο ακόμα το ΚΙΝΑΛ.. γιατί ο κόσμος δεν ψάχνει το παλιό ΠΑΣΟΚ (εκτός των ρομαντικών).. αλλά ένα σοβαρό, υπεύθυνο και προοδευτικό ΚΙΝΑΛ. Ψάχνει ανθρώπους να πολεμήσουν με όπλο την αλήθεια και τις αρχές της δημοκρατίας.. Ψάχνει μια νέα Φώφη.. μια δεύτερη ευκαιρία να κάνει το σωστό..

 

You May Also Like