Γιατί η Σκανδιναβία «κέρδισε» στην διακόσμηση;

Γράφει η Κάτια Καραχάλιου.

Όταν μπήκαν στην ζωή μας τα Σκανδιναβικά πολυκαταστήματα επίπλων, αρχίσαμε να βλέπουμε το νέο και όχι συντηρητικό στυλ ως ένα νέο ξεκίνημα στην διακόσμηση.

Στην Αθήνα κυρίως, που συνήθως ζεις σε διαμέρισμα με μικρούς χώρους, πρέπει να βρεις τρόπους να εξοικονομείς χώρο στο κάθετι. Και ακριβώς εκεί πάτησε ο νέος αυτός τρόπος διακόσμησης που όχι μόνο κέρδισε τις καρδιές μας, αλλά και τους χώρους μας.

Μικρά διακριτικά διακοσμητικά αλλά και έπιπλα που πάντα κάπου χρησιμεύουν, κάνουν λειτουργικό και έξυπνο τον κάθε μας χώρο. Πόσο ανάγκη άλλωστε το έχουμε;

Τα μεγάλα σπίτια μπορεί να είναι εξαιρετικά και επιβλητικά, όμως η αλήθεια είναι πως οι μεγαλουπόλεις δεν έχουν πολλές ευκαιρίες τέτοιας κατοικίας. Έτσι οι κάτοικοι της επιλέγουν μικρούς χώρους, που προσπαθούν να τους κάνουν ζεστούς και όμορφους!

Αν δεν έχεις επιλέξει ακόμα κανένα τέτοιο είδος, τότε σίγουρα κάνεις λάθος. Όσους χώρους αποθήκευσης και αν έχεις, πάντα ένα έξυπνο έπιπλο μας χρειάζεται.

Και όχι μόνο μας χρειάζεται, αλλά ζεσταίνει το χώρο. Τα σπίτια μας γίνονται cozy, ζεστά και όμορφα. Έχουν την αίσθηση πως χωρούν όλους μας τους αγαπημένους, ακόμα και αν είναι πολύ μικρά.

Αν δεν το έχεις ήδη κάνει, επίλεξε και εσύ Σκανιναβικά έπιπλα που θα κάνουν το σπίτι σου όμορφο και μοντέρνο!

You May Also Like