Καρμικό το 2020.. και ευτυχώς που φεύγει! Αφιερωμένο στους φίλους του elenifourli.com και φυσικά στην ομάδα!

Σύμφωνα με το Κάρμα ο άνθρωπος δρέπει, αναπόφευκτα, τους καρπούς των πράξεων και των σκέψεών του. Αν οι πράξεις/σκέψεις του είναι καλές.. καλοί θα είναι κι οι καρποί τους. Αν όμως είναι κακές.. κακοί θα είναι κι’ οι καρποί τους. Έτσι.. θεωρώ ότι και το 2020 ήταν μια καρμική χρονιά για τον άνθρωπο! Χρειάζεται κανείς κάποια εξήγηση γι’ αυτό;

Το 2020 φεύγει.. εξαφανίζεται.. στα τσακίδια να πάει κι ακόμα παραπέρα! Αν θα ζωγραφίζαμε το πορτρέτο της χρονιάς.. θα ήταν κάπως σας την επόμενη φωτογραφία.. Επιτέλους φεύγει μια ανατριχιαστική και θανατηφόρα χρονιά! Θανατηφόρα και κυριολεκτικά.. αλλά και μεταφορικά σκεπτόμενοι το τι κακό έχει προκαλέσει στις οικονομίες και στον εμπορικό κόσμο.. Κακά τα ψέματα.. ο φόβος της αρρώστιας και του θανάτου κυριάρχησε στη γη το 2020!

Βασικό χαρακτηριστικό του 2020.. η ανασφάλεια και αβεβαιότητα! Αυτό το «what now?» που όλοι λίγο πολύ το ξεστομίσαμε μέσα στο χρόνο! Θ’ ανοίξουν τα μαγαζιά, δεν θ’ ανοίξουν.. θ’ ανοίξουν τα σχολεία.. δεν θ’ ανοίξουν.. και άλλα τέτοια διλήμματα μας στοίχειωναν στην καθημερινότητα.. ιδίως όταν πλαισιώνονταν με τον μανδύα της υπερβολής.. προς τέρψιν του τηλεοπτικού θεάματος!

Πώς τα αντιμετώπιζε όλα αυτά ένας νορμάλ άνθρωπος; Πώς τα αντιμετωπίζαμε όλοι εμείς που ζούσαμε στη γη και όχι σε ροζ συννεφάκια; Ορισμένοι το ρίξαμε στο φαγητό.. μιλάμε για πολύ delivery και take away.. ενώ παράλληλα προσπαθούσαμε να πείσουμε τους εαυτούς μας ότι είμαστε χαρούμενοι.. Να κάπως σας το παλιό neon «Happy».. που μας υπενθυμίζει και συνάμα διαφημίζει το ρετρό σλόγκαν «η ζωή είναι ωραία και είμαστε ευλογημένοι με όλα αυτά που έχουμε γύρω μας.. ουρανό θάλασσα κτλ»!

Πάει ο παλιός ο χρόνος.. ας τον ξεχάσουμε παιδιά.. Θα ‘ρθει ο νέος με τα… ας μην το γρουσουζέψουμε.. να ρθει με το καλό και ας μας φέρει ότι θετικό μπορεί! Ας είμαστε αισιόδοξοι και ας βάζουμε στόχους ανεξάρτητα από το περιβάλλον.. Όπως η παλιά μπασκέτα παρακάτω.. Κοιτάζοντάς τη δεν σε ενδιαφέρει το που βρίσκεται και το τι άλλο έχει τριγύρω.. Το μόνο που θέλεις είναι να βάλεις το καλάθι! Να τρέξεις και να καρφώσεις δυνατά! Έτσι πρέπει να είναι οι στόχοι.. ανεπηρέαστοι γιατί είναι σημαντικοί!

Ως κατακλείδα θα ήθελα να εκφράσω το ευχαριστώ μου στην Ελένη Φούρλη που μου έδωσε τη δυνατότητα να είμαι μέλος της ομάδας της.. στην υπόλοιπη ομάδα που στολίζει αυτό το μοναδικό site με υπέροχα άρθρα.. στους χορηγούς που αποτελούν τον «κινητήρα» μας.. και βέβαια σε όλους τους αναγνώστες και αναγνώστριες που έχουν αγκαλιάσει.. σφιχταγκαλιάσει θα σημείωνα.. το elenifourli.com και όλους εμάς! Το elenifourli.com είναι μια ομαδική δουλειά και αυτό φαίνεται! Παρά τις δυσκολίες και παρά τις καρμικές κακοτοπιές.. συνεχίζουμε μαζί σας με πολύ αγάπη, πάθος και δημιουργικότητα!!

Καλή νέα χρονιά.. αντίο κακό 2020!

Photos: Thanks Nirmal Rajendharkumar, sunorwind, saeed karimi, Stan B, Tim Mossholder, Ryland Dean and Matteo Vistocco (Unsplash)

Ιωάννα

 

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *