Καθαρισμός προσώπου: Ζεστό ή κρύο νερό;

Μπορεί ο καθαρισμός του προσώπου να είναι το Α και το Ω στο skincare routine μας αλλά αυτό που ξεχνάμε και δεν δίνουμε τη σημασία που πρέπει είναι η θερμοκρασία του νερού με το οποίο το πλένουμε. Δεν αρκεί μόνο το σωστό καθαριστικό και οι σχολαστικές κινήσεις. Πάμε να δούμε λοιπόν πιο αναλυτικά τι υποστηρίζουν οι ειδικοί facialists….

2222

Η θερμοκρασία του νερού δεν εξαρτάται από την εποχή που διανύουμε. Η επιδερμίδα μας όποιος και αν είναι ο τύπος της ή οι ανάγκες της δεν θέλει ούτε πολύ κρύο αλλά ούτε πολύ ζεστό νερό. Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι το κρύο νερό αφαιρεί απότομα κάθε ίχνος λιπαρότητας και φυσικών ελαίων της επιδερμίδας με αποτέλεσμα αυτή να αφυδατώνεται.

Αυτό προφανώς και δεν ωφελεί το ξηρό δέρμα που έχει ανάγκη για ενυδάτωση αλλά ούτε και το λιπαρό γιατί η απομάκρυνση των φυσικών ελαίων της επιδερμίδας φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα, δηλαδή οδηγεί στην υπερέκκριση σμήγματος και την υπερβολική λιπαρότητα. Φιλικό προς την επιδερμίδα δεν είναι ούτε το ζεστό νερό καθώς είναι υπεύθυνο για τη δημιουργία ερεθισμών.

33333

Έτσι όπως καταλαβαίνουμε καταλήγουμε στο χλιαρό νερό που βρίσκεται σε μια ενδιάμεση θερμοκρασία μεταξύ κρύου και ζεστού και δεν προκαλεί τίποτα από τα παραπάνω. Τέλος,  οι φόρμουλες των καθαριστικών είναι έτσι σχεδιασμένες ώστε να διαλύονται σωστά μόνο με χλιαρό νερό. Γι’ αυτό την επόμενη φορά πριν πλύνετε το πρόσωπο σας θυμηθείτε ποια είναι η σωστή θερμοκρασία του νερού που πρέπει να χρησιμοποιήσετε.

Ευθαλία Χρήστου

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *