Κορασίδα και Κάλαμος, οι παραλίες της Εύβοιας που θα λατρέψετε

Γράφει η Εύα Καλαβρή.

Από τις πιο όμορφες παραλίες της Εύβοιας, κατά γενική ομολογία, είναι η Κορασίδα Αχλαδερής του Δήμου Κύμης Αλιβερίου.

Είναι αρκετά μεγάλη, τόσο ώστε να μη νιώθεις ποτέ στριμωγμένος, με λευκά βότσαλα και άμμο, γαλαζοπράσινα καθαρά νερά και την άγρια ομορφιά του Αιγαίου. Η παραλία δεν έχει οργανωμένο κομμάτι γι’ αυτό πρέπει οι επισκέπτες να φροντίσουν για σκιά και πόσιμο νερό.

Δεν θα σας πω ψέματα, είναι δύσκολο να την πετύχεις ήρεμη. Η πιο συνηθισμένη εικόνα είναι με ελαφρύ κυματισμό έως και αρκετά μεγάλα κύματα τα οποία μπορεί να λειτουργήσουν αποτρεπτικά. Είναι γνωστό πάντως στους ντόπιους, όπως και στους παραθεριστές που επιλέγουν την Εύβοια, ότι το Αιγαίο θέλει «σεβασμό» και ότι οι θάλασσες είναι βαθιές και άγριες.

Αν όμως πετύχετε την Κορασίδα γαλήνια, τότε η εμπειρία σας θα είναι μαγική και θα σας μείνει αξέχαστη.

Παραλία Κορασίδα, Εύβοια

Το γεγονός ότι η Κορασίδα έχει συνήθως κύμα, δεν αποτρέπει εκείνους που σταθερά την προτιμούν για τα χρώματά της και το καταπληκτικό τοπίο!

Στον ίδιο Δήμο, λίγο νοτιότερα (δείτε στο τέλος του κειμένου για οδηγίες), βρίσκεται η παραλία Κάλαμος. Ουσιαστικά πρόκειται για δύο διαδοχικές παραλίες που χωρίζονται από έναν βράχο. Η μία (η βόρεια) ονομάζεται «καλή» καθώς έχει πιο ήρεμα νερά συνήθως και η άλλη (η νότια) ονομάζεται «κακιά» ως η πιο άγρια.

Παραλίας Κάλαμος, Εύβοια

Από ψηλά, μπορείτε να θαυμάσετε τον οικισμό και την παραλία του Καλάμου με τη χρυσαφένια άμμο, τα βότσαλα και καθαρά νερά, περιτριγυρισμένη από  πράσινους λόφους.

Οι δύο παραλίες, της Κορασίδας και του Καλάμου, βρίσκονται σχετικά κοντά και μπορείτε να τις επισκεφθείτε και την ίδια μέρα. Η πρόσβαση στην Κορασίδα είναι λίγο πιο δύσκολη.

Οδηγίες:

Από Χαλκίδα, ακολουθείτε τη διαδρομή προς Νότια Εύβοια, με κατεύθυνση προς το Αλιβέρι. Μετά το Αλιβέρι, συνεχίζετε προς Κύμη και Νεοχώρι. Από το Νεοχώρι, θα προχωρήσετε προς Αχλαδερή για την παραλία της Κορασίδας και προς Κάλαμο για την παραλία του Καλάμου (περίπου 7 χλμ από Νεοχώρι). 

Να απολαύσετε τις βουτιές σας, να παραμείνετε σε μέρη δροσερά και να προσέχετε, αγαπητοί φίλοι!

Σας εύχομαι ολόψυχα: Καλό Σαββατοκύριακο!

You May Also Like