Η κυβέρνηση της Ισπανίας προωθεί εφαρμογή που θα ενθαρύννει τους άνδρες να κάνουν περισσότερες δουλειές στο σπίτι!

Γράφει η Δήμητρα Δήμου.

Θέλοντας να ενθαρρύνει τους άνδρες να κάνουν περισσότερες δουλειές στο σπίτι, η Ισπανική κυβέρνηση, αναπτύσσει μια δωρεάν εφαρμογή που θα καταγράφει πόσο χρόνο ξοδεύει κάθε μέλος του νοικοκυριού σε οικιακές εργασίες. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του υπουργείου Ισότητας της χώρας για τη βελτίωση της ισότητας των φύλων και ομολογουμένως, μας τράβηξε η είδηση αυτή το ενδιαφέρον!

Η υφυπουργός ισότητας Άνχελα Ροντρίγκεθ, ανακοίνωσε τα σχέδια σε συνεδρίαση της Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την εξάλειψη των διακρίσεων κατά των γυναικών που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Γενεύη.
«Αυτό που μας λένε οι έρευνες είναι ότι οι γυναίκες ξοδεύουν πολύ περισσότερο χρόνο στις δουλειές του σπιτιού από ό,τι οι άνδρες», δήλωσε η Ροντρίγκεθ, η οποία πρόσθεσε ότι η εφαρμογή θα επιτρέπει σε κάθε μέλος ενός νοικοκυριού να εισάγει τον χρόνο που ξοδεύει στις δουλειές του σπιτιού.

Όπως αναφέρουν τα ισπανικά ΜΜΕ, τα οποία επικαλούνται έρευνα του Εθνικού στατιστικού ινστιτούτου της Ισπανίας που δημοσιεύθηκε τον Δεκέμβριο του 2022, το 45,9% των ερωτηθέντων γυναικών δήλωσε ότι αναλαμβάνει την πλειονότητα των οικιακών εργασιών, έναντι ποσοστού 14,9% των ανδρών.

Η Ροντρίγκεθ τόνισε ότι όλα τα είδη των εργασιών θα πρέπει να θεωρούνται δουλειές του σπιτιού, όπως για παράδειγμα τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ.

Η εφαρμογή, η οποία θα είναι διαθέσιμη μέχρι το καλοκαίρι, θα απευθύνεται σε ζευγάρια, γονείς με παιδιά και συγκατοίκους.
Και ερωτώ λοιπόν: Είναι έτοιμοι οι Έλληνες να αναλάβουν να συμμετάσχουν σε μια τόσο καινοτόμα εφαρμογή; Τροφή για σκέψη…

Share This Story

Lifestyle

You May Also Like