Λευκή νύχτα – The Greek Version!

Γράφει η Εύα Καλαβρή.

Όλοι περιμένουμε την αυριανή αποκριάτικη «λευκή νύχτα» στη Χαλκίδα μας! Η τελευταία Παρασκευή της Αποκριάς, πριν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, προβλέπεται εορταστική στους δρόμους της πόλης, με ανοιχτά μαγαζιά και πολλές εκπλήξεις.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χαλκίδας, διοργανώνει αυτό το special event και μας προσκαλεί να στηρίξουμε την τοπική κοινωνία με αγορές από τα καταστήματα, τα οποία θα παραμείνουν ανοιχτά έως τα μεσάνυχτα.

Παράλληλα, οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν, απολαμβάνοντας μουσική, χορούς, δρώμενα και κεράσματα σε συνδυασμό με μοναδικές εκπτώσεις και προσφορές για τις αγορές τους.

Εμείς, θα τα πούμε στο showroom αγαπητές φίλες! Η Ελένη μας θα μας υποδεχθεί με το πηγαίο χαμόγελό της και τη θετική αύρα της.

Μέχρι τότε όμως, πόσοι από εμάς γνωρίζουμε τι είναι πραγματικά η «λευκή νύχτα»; Και γιατί ονομάζεται έτσι; Από που την «κλέψαμε»;;;

Οι «λευκές νύχτες» είναι ολονύχτια φεστιβάλ που πραγματοποιούνται σε πολλές πόλεις, το καλοκαίρι (white night festivals). Πρόκειται για κυριολεκτικά «λευκές νύχτες» και είναι ορατές σε γεωγραφικά πλάτη μεταξύ 60° και 66°, δηλαδή στα εξωτερικά όρια των αρκτικών κύκλων. Για κάποιες εβδομάδες του καλοκαιριού, ο ήλιος δύει μεν, αλλά βρίσκεται ελάχιστα κάτω από τον ορίζοντα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ύπαρξη φωτός στον ουρανό.

Οι γνωστότερες λευκές νύχτες είναι αυτές της Αγίας Πετρούπολης, όπου είναι ορατές για έναν ολόκληρο μήνα, από 11 Ιουνίου έως 11 Ιουλίου. Κατά το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου στην πόλη λαμβάνουν χώρα πληθώρα βραδινών πολιτιστικών εκδηλώσεων, υπαίθριων δραστηριοτήτων και γιορτών.

Εμείς, εδώ στην Ελλάδα μας, ευτυχώς, δεν έχουμε έλλειψη ήλιου και φωτός για να αισθανόμαστε την ανάγκη να γιορτάσουμε όταν μεγαλώνει η μέρα… Δεν έχουμε βέβαια και τέτοιο φαινόμενο.

Επωφελούμαστε όμως της γιορτινής αποκριάτικης ατμόσφαιρας και μπορούμε να βγούμε να γιορτάσουμε τον ερχομό της άνοιξης!

Ας συμφωνήσουμε λοιπόν για αύριο ότι το ηλιοβασίλεμα θα καθυστερήσει, το φως θα διαρκέσει πολύ και όλοι εμείς θα βγούμε στους δρόμους της πόλης μας, θα διασκεδάσουμε και θα περάσουμε καλά γιατί μας αξίζει!

Τα λέμε αύριο!

 

Με πληροφορίες από wikipedia

You May Also Like