Μια διαφορετική μους σοκολάτας με κονιάκ και αμύγδαλα

Σας το έχω πει άπειρες φορές οπότε δεν θα σας κουράσω πάλι με τα δικά μου.. (με το πόσο δηλαδή λατρεύω την σοκολάτα κλπ..). Ακόμα μια ιδιαίτερη συνταγή λοιπόν, για μια πολύ απλή μους σοκολάτας.. που την ετοιμάζεις μέσα σε λίγα λεπτά..

11111111

Υλικά για 6 άτομα

375γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σπασμένη σε κομματάκια

10 αυγά

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

1 κουταλιά στιγμιαίο καφέ

½ ποτήρι κονιάκ

2 κουταλιές ζάχαρη

100γρ. καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα αμύγδαλα

2222222

Προετοιμασία

Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.

Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτετε το στιγμιαίο καφέ, το κονιάκ, τη σοκολάτα και ανακατεύετε καλά. Αδειάζετε το μίγμα στη μαρέγκα και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα.

Το τοποθετείτε σε μπολ και το αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει. Το σερβίρετε πασπαλισμένο με τα αμύγδαλα..

( Η συνταγή είναι από το βιβλίο ‘’σοκολατένιοι πειρασμοί’’)

Ελένη ♥♥

 

 

 

You May Also Like