Μικρές υστερίες… οι τελευταίες για την χρονιά που φεύγει!!

Να ‘μαστε λοιπόν λίγο πριν αυτή η χρονιά εκπνεύσει. Κάθομαι να κάνω τον απολογισμό, τι κέρδισα, τι έχασα και τι έμαθα. Θέλω σε αυτό το σημείο να πω, πως από μικρή με μελαγχολούσε η αλλαγή του χρόνου. Η σκέψη πως φεύγει «ο γέρος χρόνος» και πως φτάνει «ο νέος με τα δώρα» καθόλου δεν μου άρεσε. Μεγαλώνοντας κατάλαβα γιατί αισθανόμουν έτσι και φυσικά άρχισα να εκτιμώ όλο και πιο πολύ την άφιξη του νέου.

Φέτος λοιπόν λίγο πριν τραγουδήσουμε μαζί με τους αγαπημένους μας το γνωστό τραγουδάκι ας αναλογιστούμε τι κερδίσαμε αυτήν την χρονιά (έλα, μην γκρινιάζεις, δεν μπορεί να ήταν τόσο χάλια), τι χάσαμε αλλά κυρίως τι μάθαμε. Σίγουρα υπήρχαν για όλους μας στιγμές που έμοιαζαν όλα πολύ δύσκολα, αλλά είμαστε εδώ και τραγουδάμε, σωστά; Έχουμε τριγύρω αγαπημένους ανθρώπους, έτσι δεν είναι;

11111

Εντάξει, ναι έχεις δίκιο θα μπορούσε να είναι και καλύτερη αυτή η χρονιά. Ναι φυσικά θα μπορούσε, αλλά νομίζω πως θα μπορούσε να είναι και χειρότερη. Όταν λοιπόν αρχίσουμε την αντίστροφη μέτρηση ας χαμογελάμε πλατιά γιατί έρχεται μια νέα χρονιά που ένας Θεός ξέρει τι μας επιφυλάσσει. Ας προσπαθήσουμε να είμαστε αυτήν την χρονιά λίγο πιο αυθόρμητοι και θετικοί με τους γύρω μας. Ίσως αυτό βοηθήσει του χρόνου τέτοια μέρα να έχουμε περισσότερες γλυκές στιγμές να συμπεριλάβουμε στον απολογισμό μας.

Καλή χρονιά σε όλους γεμάτη με υγεία και γλυκές στιγμές.

Φαίη Χατζηαντωνίου

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *