Αν είσαι λάτρης της χορτοφαγικής διατροφής, τότε σίγουρα έχεις δοκιμάσει να φτιάξεις μπιφτέκια λαχανικών.
Αν όχι, τότε πρέπει να μάθεις πως τα μπιφτέκια λαχανικών μπορούν να σου δώσεις απεριόριστη ενέργεια, βιταμίνες και σίδηρο με πολύ χαμηλές θερμίδες!
Η διαδικασία δεν είναι δύσκολη, χρειάζεσαι όμως περισσότερο χρόνο από τα μπιφτέκια με κιμά, αφού έχεις αρκετά υλικά να χρησιμοποιήσεις!
Από γεύση δεν συγκρίνεται με τίποτα άλλο!!
Τι θα χρειαστείς:
Υλικά:
3 μέτριες πατάτες
1 μέτρια γλυκοπατάτα
1 φλ. Αρακά
2 καρότα
1/2 φλ. παστινάκι
3 κ.σ καλαμπόκι
1/2 φλ. μπρόκολο
1/2 φλ. πιπεριά γλυκιά κόκκινη
1 κρεμμύδι
1/2 φλ. Τυρί
1 κ.σ μουστάρδα
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα
Κύμινο
Ρίγανη
Κουρκουμά
Φρυγανια
Εκτέλεση
Κόβουμε σε κύβους τις πατάτες και την γλυκοπατάτα και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με ζεστό νερό να ψηθούν.
Όταν είναι σχεδόν ψημένα προσθέτουμε και το μπρόκολο και τα αφήνουμε να μαλακώσουν για να τα κάνουμε πουρέ.
Κόβουμε σε κύβους τα καρότα, το παστινακι και τα ψήνουμε μαζί με τον αρακά μέχρι να ψηθούν (όχι πολύ είναι καλύτερα να μην λιώσουν).
Κόβουμε την πιπεριά σε κύβους και το κρεμμύδι το τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη.
Βάζουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά μαζί (τον πουρέ, τα βραστά λαχανικά, την πιπεριά, το κρεμμύδι, τα μπαχαρικά, το τυρί, την μουστάρδα και φρυγανιά όσο πάρει) τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσουν τα υλικά μας.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια καιή ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 30 λεπτά.
Είστε έτοιμες να σερβίρετε!!
Κάτια Καραχάλιου